Lucas Pellas var het mot Polen.
Lucas Pellas var het mot Polen. Bild: Johan Nilsson/TT

Pellas glänste i seger inför hemmapubliken

Med drygt två månader till handbolls-EM visar Sverige lovande form. I den första av två vänskapslandskamper mot Polen blev segersiffrorna 31–24 (17–10).

ANNONS

4 547 hade kommit till Malmö arena där Sverige för första gången på nästan två år fick spela en hemmalandskamp inför publik.

– Vi har spelat många matcher inför tomma läktare med svenska landslagströjan på. Det är superkul att äntligen ha publiken tillbaka i arenan, sade vänstersexan Lucas Pellas till SVT i paus.

Kanske bidrog publiken till svenskarnas spelglädje och inte minst Pellas hade massor av den varan. Stockholmaren nätade både från kanten och strafflinjen och när han sköt 28–20 i andra halvlek innebar det hans tionde mål för kvällen.

Sverige hade tidigare haft ledningen med elva mål som mest, men utklassningen avstannade lite på slutet.

ANNONS

– Jag är väldigt nöjd med mycket och det är väldigt många som visar sig från en bra sida. Extremt bra försvarsspel, speciellt i första halvlek, säger förbundskapten Glenn Solberg till SVT.

Han gladde sig inte minst åt debuterande vänsternian Eric Johansson från norska Elverum.

– Som väntat väldigt bra, han har sett väldigt bra ut på träning och i Elverum. Det var kul att se honom i en match i vår miljö och han presterar bra både framåt och bakåt, säger norrmannen.

Sverige och Polen möts igen redan på lördagen i Kristianstad.

EM avgörs senare i vinter i Slovakien och Ungern, 13–30 januari. Sverige spelar i Bratislava fram till eventuella medaljmatcher, som i så fall avgörs i Budapest. Blågult möter Bosnien och Hercegovina, Spanien och Tjeckien i det första gruppspelet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS