Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson vädrar sitt missnöje med många domslut sär här långt i årets allsvenska. Arkivbild.
IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson vädrar sitt missnöje med många domslut sär här långt i årets allsvenska. Arkivbild. Bild: Patric Söderström/TT

"Pekings" manager kritisk mot domarna

Förlorad form, flera svaga insatser som kostat poäng – men det här är också en förklaring till att IFK Norrköping inte är närmare Malmö FF i den allsvenska guldjakten.
Managern Jens Gustafsson kritiserar domarnas prestationer i allsvenskan.
– Jag tycker det är viktigt att man tar upp den typ av bedömningar vi fick emot oss under den tiden – och även i dag, säger han.

Märkliga straffar, uteblivna straffar, bortdömda mål, varningar för småsaker men också för regelbrott som borde gett utvisning. Det är egentligen inget nytt under solen. Domare, spelare, ledare och publik delar inte nödvändigtvis åsikt om vad som är rätt och fel och misstag gör alla. Men IFK Norrköpings manager är knappast ensam om att tycka att standarden på allsvenskans domare varit minst sagt svajig i många matcher.

Den kritiken har framförts av andra sedan i somras.

Gustafsson har tidigare valt att hålla inne med sin kritik men efter 2–1 mot Djurgården på Tele 2 arena vädrade han sitt missnöje.

"Kan inte begripa"

– Det stör fortfarande att vi hamnar i den typen av bedömningssituationer, det måste jag säga.

TT: Vilka bedömningar syftar du på?

– När jag säger bedömningssituationer är det händelser som varit negativa för oss. Man har dåligt tålamod – och där får framför allt jag bättra mig – men i dag trodde jag att vi skulle få ett 3–0-mål godkänt. Jag kan inte för mitt liv begripa den varning som Isak Bergmann Johannesson får, som innebär att han är avstängd i nästa match (Sirius, hemma).

– Det sker saker som jag har svårt att begripa och jag har varit tyst om det länge nog, tycker jag.

Nyman håller med

Christoffer Nyman, allsvenskans främste målgörare så här långt med tolv mål, håller med sin manager om att IFK Norrköping fått många märkliga domslut emot sig.

Men riktigt vad han tycker om domarnas generella standard, vill han inte säga.

– Jag har min bild av det hela, ja. Vissa situationer är man inte nöjd med på planen, men jag vill inte säga mer om det.

TT: Hur löser man det, måste man ha en dialog med domarkåren?

– Vi spelare kan nog inte säga så mycket, det måste komma från andra. Domarna gör sitt bästa och jag tänker inte stå här och klanka ned på någon. Det får andra ta upp.

– Vi har fått domslut emot oss som jag tycker är fel men vad vi ska göra och hur vi ska gå vidare för att det ska bli bättre är något andra får sköta, säger Nyman.

Henrik Skiöld/TT