Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmar FF:s nya tränarduo, Magnus Pehrsson och den assisterande Jesper Norberg.

Pehrsson tar över Kalmar FF: Förväntansfull

Kalmar FF ville ha en tränare med erfarenhet av allsvenskan men som också har nya tankar och idéer. Det tror man sig ha fått i Magnus Pehrsson.

Den förre Malmö FF-tränaren Magnus Pehrsson tar över Kalmar FF efter Henrik Rydström. Klubbikonen Rydström ersatte Nanne Bergstrand när denne blev sjukskriven i somras och såg till att KFF klarade det allsvenska kontraktet.

Det rörde upp känslor bland supportrarna när Rydström inte fick fortsätta, men klubben försvarar sitt beslut att vända sig utanför klubben för att hitta en ny tränare.

- Vi prioriterade en tränare som har erfarenhet av allsvenskan och Magnus faller in på alla bitar i kravprofilen, säger klubbchefen Mattias Rosenlund vid en presskonferens.

Ville vara kvar i Sverige

Pehrsson tog Malmö FF till allsvenskt guld förra säsongen, men sparkades i mitten av maj i år efter en svag start på säsongen. Han säger att han i somras hade erbjudanden om att flytta utomlands men valde att tacka nej för att vara kvar i Sverige av sociala skäl, då familjen bor i Bjärred.

- Det passade också bra i min bild att få vara med och bygga någonting, att få tänka utveckling och balans mellan unga och äldre, säger han.

- Jag tycker att truppen är byggd på ett väldigt tilltalande sätt. Vi ska sen se hur vi ska spetsa till med någon förstärkning.

Skrev på för tre år

42-åringen har skrivit på för tre år. Det har även den nye assisterande tränaren Jesper Norberg. Pehrsson hade Norberg som assisterande i Estlands landslag.

Norberg har tidigare varit tränare i Syrianska och i AFC och har även haft en agentverksamhet i Brasilien.

- Han pratar portugisiska, vilket är en fördel med tanke på vår historia, säger Rosenlund om att Kalmar FF i många år värvat spelare från Brasilien.