Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Patrik Sjöbergs hyllning till sjukvården

Patrik Sjöberg är på väg tillbaka efter sjukhusvistelsen. I ett inlägg på Instagram berättar han om de tuffa veckorna på sjukhus och hyllar sjukvården.
”Varför inte trippla dessa hjältinnor och hjältar som jobbar inom vården och får inte ens tack!”, skriver höjdhoppslegendaren.
I samma inlägg menar han att världsrekordet han satte 1987 var 2,43 meter.

Patrik Sjöberg, 56, gav tidigare i veckan en uppdatering från sjukhuset där han legat inlagd i omkring två veckor med lunginflammation.

LÄS MER: Patrik Sjöbergs uppdatering från sjukhussängen

Nu skriver han i ett inlägg på Instagram mer om sin sjukhustid.

”Jag själv har inte covid-19 men däremot dubbelsidig lunginflammation och en överjobbig blodförgiftning bara för att jag tror att jag fortfarande är 22 och världsrekordhållare men en sak är säker, jag klarar nog inte en sån här vända till med tvåveckors nersövd och blod som inte vill ta till sig mer syre än 0,3...”, skriver han bland annat om sin tid på sjukhus.

Sjöberg hyllar också sjukvården som han mött de senaste veckorna.

”Varför inte trippla dessa hjältinnor och hjältar som jobbar inom vården och får inte ens tack!”

Hävdar att världsrekordet var högre

I det långa inlägget skickar han också en känga till Stefan Holm, som han tidigare haft sin duster med om vem som egentligen är den bästa höjdhopparen, och hävdar att världsrekordet han satte i Stockholm 1987, som officiellt mätte 2,42 i själva verket var en centimeter högre.

”Nu till det som är mer intressant och även irriterande i Värmlandsskogarna, hoppet kontrollmättes direkt efteråt och det visade sig att ribban låg på 243... Det blev för pinsamt att ändra på och hade kanske sett dåligt ut, vad vet jag...”, skriver Sjöberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.