Patrik Sjöberg och Stefan Holms hätska gräl

Det pågår just nu en hätsk dispyt mellan höjdhoppslegendarerna Stefan Holm och Patrik Sjöberg. Anledningen? Båda är aktuella med nya böcker.

ANNONS
|

Den före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg fick skickat till sig ett exemplar av Stefan Holms nya bok, men han kommer inte läsa den, skriver Expressen. Han har däremot på annat sätt fått reda på att han figurerar med namn och bild, i form av en Legogubbe, i Stefan Holms bok. Något han inte gett tillåtelse till.

– Det har jag inte gett något medgivande om att jag ska vara, säger han till Expressen.

Stefan Holms bok handlar om 21 stora idrottshändelser i historien gestaltade, uppbyggda och fotograferade i Lego. En sporthändelse som finns med i boken är Patrik Sjöbergs världsrekordhopp, 2.42, på Stockholms stadion 1987.

ANNONS

– För mig var det givet att ta med den händelsen, det var det som fick mig att börja hoppa höjd, säger Stefan Holm.

Patrik Sjöberg är dock kritisk till bokens idé.

– Jag tror att allmänintresset är lite, lite högre för min bok. Jag vettefan hur många som i vuxen ålder håller på med Lego, och varför man gör det?

På frågan om han ska skicka tillbaka ett exemplar av sin egna bok till Stefan Holm svarar han:

– Jag skulle aldrig slösa ett exemplar på honom.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS