Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Patrik Kittel rider till Guns N´ Roses

Dressyrstjärnan Patrik Kittel, 42, tävlar i världstoppen med musik av hårdrockbandet Guns N´ Roses.
– Fan, man måste ju spetsa till det lite, säger han.

Det är i fredagens fria program i Scandinavium som Patrik Kittel och den tolvåriga valacken Delaunay (kallad Dude) går ut till musik av gruppen Guns N´ Roses – som för övrigt spelar nästgårds på Ullevi om fem månader.

I potpurrit som ljuder i arenan får publiken bland annat höra låtar som November rain och Sweet child O´ mine.

– Lite soft, sådär. Jag brukar sätta ihop ett program med musik som jag gillar – och som passar mina hästar. En del hästar kan bli tunga i kroppen av viss musik, medan andra svävar fram. Det gäller att välja rätt, säger han med ett skratt.

Även Depeche Mode

Eftersom Patrik Kittels musiksmak är bred har hans hästar visat vad de kan även till Depeche mode, Billy Idol och Bruce Springsteen.

– De vänjer sig snabbt, säger han.

Tillbaka i Göteborg minns Patrik Kittel förstås sommarens EM-brons i lag. Även inomhussäsongen fick en fin fortsättning – Patrik Kittel leder världscupens västeuropeiska liga och är klar för finalen i Paris.

I Göteborg inledde han torsdagens Grand Pix elegant. Kittel slutade trea och satte precis som i fjol nytt personligt rekord. Vann gjorde danskan Cathrine Du four före världsettan Isabell Werth.

Patrik Kittel har gjort sig känd som utåtriktad och öppen och missar inte en chans att träffa ungdomar för att prata om hästar och dressyr.

Inte fisförnämt

– Det är mitt sätt att ge tillbaka. Många har nog en bild av att dressyr är något fisförnämt där man rider runt i vita handskar. Jag vill berätta att det är mer än så – och att det framför allt handlar om att ha kul tillsammans med hästen, säger världsstjärnan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.