Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Patrick Reed har tröttnat på kritiken från tv-experten Brandel Chemblee och stämmer honom nu på ett miljard-belopp.  Bild: JOHN JONES
Patrick Reed har tröttnat på kritiken från tv-experten Brandel Chemblee och stämmer honom nu på ett miljard-belopp. Bild: JOHN JONES

Patrick Reed kräver miljarder efter expertens tv-utlåtande

Tv-experten Brandel Chamblee har anklagat golfstjärnan Patrick Reed för att kunna ”spela för Hitler och Stalin” och kallat honom för fuskare.
De orden kan stå honom dyrt. Reed har tröttnat på kritiken och kräver nu ett mångmiljonbelopp i skadestånd, enligt The Guardian.

Patrick Reed, 32, som spelar på den kontroversiella saudifinansierade LIV-touren, har lämnat in en stämningsansökan mot golfexperten Brandel Chamblee efter att ha tröttnat på den omfattande tv-kritiken.

Han anser att det bedrivit en personlig hatkampanj mot honom.

Bland annat handlar det om en incident efter en tävling 2019, då Reed straffades med två extraslag för att ha otillåtet ha flyttat sin boll till ett bättre läge när den låg i bunkern. Sedan dess har Chamblee flera gånger kallat 32-åringen för ”fuskare” i tv-sändningar.

Enligt Reed har expertens kommentarer lett till att fans på golfbanor återkommande har hånat honom på tävlingar.

Stäms på flera miljarder

I stämningsansökan kräver golfstjärnan 750 miljoner dollar, vilket motsvarande nära 7,8 miljarder kronor, i skadestånd. Handlingarna beskriver att tv-bolaget har spridit lögner och budskap som pekat ut honom i syfte att ”förstöra hans rykte, skapa hat och en fientlig miljö runt honom”, rapporterar The Guardian.

Chamblee, som själv har en karriär som golfspelare bakom sig, uttryckte sig också kritiskt mot Reed när han gick till LIV-touren. Experten menade då att stjärnan ”inte skulle ha några problem med att spela golf för Stalin, Hitler, Mao Zedong, Pol Pot eller Vladimir Putin”.

Den kommentaren är ytterligare en av de punkter som tas upp i kravet på skadestånd.

LÄS OCKSÅ: Henrik Stenson hyllas av Donald Trump Jr

LÄS OCKSÅ: LIV-tourspelare stämmer PGA-touren

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.