Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Patrick Ekwall rasar efter dejting-ryktet med Julia Franzén

Patrick Ekwall har hamnat i klinch med sajten ”Stoppa pressarna” efter en artikel som påstod att han dejtade Robinson-profilen Julia Franzén.
Sajten har valt att ta bort artikeln, men TV-profilen är inte nöjd där.
– Jag vill ha en offentlig ursäkt, säger han till Sportexpressen.
”Vi tyckte det var en trevlig nyhet”, skriver Stoppa pressarnas ansvarige utgivare, Daniel Nyhlén, i ett mejl till GP.

Det har varit en turbulent och jobbig tid för Patrick Ekwall. För drygt tre månader sedan dog hans fru Hannah efter att hon drabbats av obotlig cancer.

LÄS MER: Hannah Ekwall död i cancer – blev 39 år

Två månader senare gick sajten Stoppa pressarna ut med att tv-profilen börjat dejta igen och att han träffar förre Robinson-profilen Julia Franzén. Vilket fick Patrick Ekwall att rasa på Facebook.

Han dementerade uppgifterna och meddelade att han skulle kontakta en jurist.

”Egentligen borde det inte få något ljus alls, men det här är så vidrigt och osmakligt att jag måste reagera. En nyhetsartikel som är fullständigt uppdiktad utan ens ett uns av sanning och i det läge jag, mina barn och min familj befinner sig så avskyvärd att jag mår riktigt illa”, skrev han då.

Hannah och Patrick Ekwall under Idrottsgalan 2017. Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Hannah och Patrick Ekwall under Idrottsgalan 2017. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Patrick Ekwall: ”En vidrig lögn”

I en intervju med Sportexpressen berättar Patrick Ekwall att konflikten med sajten fortfarande är igång. Han berättar även att Stoppa pressarnas ansvariga utgivare, Daniel Nyhlén, har kontaktat honom och berättat att artikeln är borttagen.

Men Ekwall nöjer sig inte där.

– Jag har fått en ursäkt via mejl. Men jag vill ha en offentlig ursäkt, för det där var en vidrig lögn, säger han till tidningen.

LÄS MER: Patrick Ekwalls sorgearbete – berättar om kampen efter Hannahs död

På frågan ifall Daniel Nyhlén medgav att artikeln var påhittad svarar Ekwall:

– Nej, det gjorde han inte, utan han bad om ursäkt eftersom vi tagit så illa vid oss. Jag svarade att det där inte räcker. Jag vill ha en offentlig ursäkt, för det där var en vidrig lögn.

Ekwall: ”Får massa kommentarer”

För att ta det vidare måste Patrick Ekwall starta en rättslig process. Anledningen är att sajten inte är med i det medieetiska systemet. Även om tv-profilen tror att en sådan process kan bli svår är han ändå villig att driva den, då han menar att de inte ska komma undan med en sådan publicering.

– Människor tror ju generellt på det de läser. De ser en rubrik på någonting som ser ut som en nyhetssajt och tänker ”det är nog sant”. Och sen får både jag och stackars Julia en massa kommentarer… trots att allt är hittepå, taget från absolut ingenstans. Jag och Julia har inte träffats sen i oktober när vi var med i samma tv-program.

Ansvarige utgivaren: ”Såg inga problem”

GP har varit i kontakt med Stoppa pressarnas ansvariga utgivare, Daniel Nyhlén, som ger sin syn på artikeln om Patrick Ekwall och Julia Franzén:

”Vi såg inga problem i publiceringarna, då vi tyckte det var en trevlig nyhet. Det finns heller inga som helst klandervärda uppgifter i texterna.

Stoppa Pressarna valde att ta bort artiklarna med hänsyn till Patrick Ekwall eftersom han blev sårad.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.