Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/5

Patrick Ekwall om hustruns obotliga cancer

De trodde att de hade tagit sig förbi den största prövningen. Men så kom mardrömsbeskedet – Hannah Ekwalls, 38, cancer hade spridit sig. I en lång intervju med Expressen berättar tv-profilen Patrick Ekwall, 55, om parets tuffa kamp.
– Det här är ingenting man önskar ens sina värsta fiender, säger Patrick.

Hannah Ekwall behandlades för bröstcancer i åtta månader och under förra månaden fick de reda på att den spridit sig till levern. Detta under en tid då de trodde att saker och ting började ljusna.

– Det här är ingenting man önskar ens sina värsta fiender. Vi hoppas på mirakel. Och det ska gå. På något sätt måste det gå. Hur vet jag inte, men på något sätt måste det gå, säger maken Patrick Ekwall.

LÄS MER: Adam Alsing hedras med stiftelse

Den första cancerdiagnosen sattes i mars tidigare i år och på sociala medier har de pratat öppet om kampen med cancern. För två veckor sedan gick de ut med beskedet om att cancern kommit tillbaka och denna gången är den obotlig.

Blivit erbjudna andras lever

Patrick berättar att de vill vara öppna och prata om situationen, familjen har också startat en insamling via Cancerfonden för att stötta cancerforskningen. Han betonar samtidigt att det bara är Patrick som uttalar sig i den långa intervjun med Expressen.

– Jag vill att Hannah ska få vila lite från offentligheten, så som läget varit de senaste dagarna, säger han.

LÄS MER: Ekström och Hysén om oförglömliga möten med Maradona

Familjen kommer inte ge upp trots att läget ser mörkt ut. Stödet de har känt från många i deras närhet har varit bra – men han berättar även att det är mängder med andra människor som har hört av sig för att visa sitt stöd. Några har till och med erbjudit sig att donera delar av sin lever.

– Nu hjälper det inte med en levertransplantation i det här fallet, men man känner…jag får tillbaka tron på mänskligheten. Folk vill så gärna hjälpa till, säger Patrick Ekwall.

Patrick Ekwall arbetade 23 år som sportjournalist på TV4 när han 2016 lämnade. Därefter har han bland annat arbetat med OS på Discovery Networks Sweden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.