Patric Blomdahltill Frölunda

ANNONS
|

- Han kommer att spela i Frölunda, säger Karlsson och berättar hur värvningen gick till:

- Kent Norberg och Frölunda ville ha en viss typ av spelare och då tog vi fram fem-sex namn. Ett av dem var Patric Blomdahl och i och med att jag haft honom under två säsonger så rekommenderade jag honom. Inget snack om saken.

Blomdahl är en stor och stark forward, intensiv och orädd i sitt spel, inte typen som direkt kliver undan när det smäller. Han gör kanske inte så många poäng per säsong, men det fysiska spelet är hans styrka.

Ryktet att Blomdahl var på väg västerut har surrat en tid. Att Linköpings coach skulle ta med sig en av sina egna till sin nästa förening var inte direkt populärt i östgötaklubbens direktörsrum.

ANNONS

- Om man säger så här: jag fick en och halvtimmas samtal med klubbdirektör Mike Helber. Då var han inte jätteglad på mig. Men jag sa till honom att vi lever i en professionell värld och bara för att jag jobbar åt er så finns det en värld utanför. Jag gör ju mitt jobb professionellt för Linköping och så här funkar det i idrottsvärlden. Det slutade inte med att vi blev ovänner, snarare tvärtom. Vi fick rensat ordentligt och det är alltid raka rör i LHC:s organisation.

- Jag hade gärna tagit med mig ytterligare någon, men man kan ju inte få allt här i livet, säger Karlsson utan att nämna några namn.

Patric Blomdahl

Född: 30 januari 1984 i Stockholm

Längd/vikt: 185/100

Moderklubb: IK Göta

Tidigare klubbar: AIK, Nyköping Hockey

ANNONS