Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ponthus Westerholm och Pathrik Westerholm under firandet av SM-guldet på Götaplatsen. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Ponthus Westerholm och Pathrik Westerholm under firandet av SM-guldet på Götaplatsen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Pathrik och Ponthus Westerholm uppges klara för SHL

Pathrik och Ponthus Westerholm var med och ledde Frölunda till SM-guldet 2019.
Nu är tvillingarna klara för en återkomst till SHL, det skriver Kvällsposten.

Efter genombrottet i Brynäs, där man endast var ett mål från SM-guldet 2017, stod det klart att de båda tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm skulle styra skutan västerut och flytta till Göteborg. Där blev det två säsonger.

En kort sejour som kröntes med ett SM-guldfirande på Götaplatsen 2019. Dock var det bara Ponthus som fick spela finalserien mot Djurgården, detta då Patrik bröt benet under kvartsfinalserien mot Malmö.

– Jag minns hela situationen och smällen. Jag kände direkt att något var fel. Det är supertråkigt att skada sig men det finns bara en väg nu och det är att se framåt, sa han till GP.

Efter firandet på Götaplatsen var det återigen dags för tvillingarna att flytta vidare och den här gången valde man att testa livet som utlandsproffs i finska Lukko.

Tiden i sydvästra Finland har blivit minst sagt lyckad för Pathrik och Ponthus som i skrivande stund har levererat 36 (14+22), respektive 39 (22+17) poäng hos tabelltrean.

Klara för återkomst

Hur säsongen slutar återstår att se, men redan nu verkar nästa säsongs klubbadress vara spikad. Enligt Kvällsposten ska nämligen tvillingarna vara klara för en återkomst till SHL och skrivit på för Malmö Redhawks.

– Det har jag inga kommentarer om. Jag gillar vad de står för och har jagat de under flera säsonger. Jag vet att de gjort det bra i Finland, och de vet var vi står, säger sportchef Patrik Sylvegård till tidningen.

Bröderna Westerholm är födda i Karlskrona, men fick stora delar av hockeyutbildningen i Malmös juniorlag. 2011 gjorde de även debut i allsvenskan tillsammans med A-laget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.