Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Anna Nordqvist hade svårt att få i puttarna när Evian Championship inleddes.

Parrunda med mersmak för Nordqvist

Spelet var nästan fläckfritt fram till greenerna, men där svek puttern. Titelförsvararen Anna Nordqvist inledde Evian Championship med en runda på par. Bästa svenska är Dani Holmqvist som gick två under par.

Med sina 71 slag ligger Nordqvist delad 35:a och sex slag bakom ledarduon, spanjorskan Carlota Ciganda och Maria Torres, Puerto Rico. Svenskan hade hopp om en bättre score, men det finns ändå en hel del positivt att ta med sig inför fortsättningen i majorn på Evian Resort Golf Club. Nordqvist såg ruskigt stabil ut i det långa spelet.

- Det borde ha varit ganska många under par i dag. Jag slog bollen fantastiskt bra, men det var svårt att få i puttarna. Det var svårt att hitta rätt speed och komma rätt med greenläsningen. I går var de ganska långsamma, men nu var de snabbare, säger Nordqvist till TT.

Hon inledde på hål 10 och gav sig bra birdiechanser på hål 12, 13 och 14 – men missade alla tre. Birdies blev det i stället på hål 15 och 17, men det var också allt. Därefter gjorde Nordqvist två bogeys i den franska höstsolen.

- Jag slog upp bollarna bra på de tuffa hålen – 12, 14 och 4 – så jag hade lägen. Det var synd att inte några fler birdies gick i, så att man fick lite momentum, säger hon.

Långsam runda

Anna Nordqvist spelade tillsammans med japanskan Nasa Hataoka och thailändskan Moriya Jutanugarn. Den sistnämnda tar ibland närmast oändligt lång tid på sig på greenerna – och det var ofrånkomligt att trebollen till slut hamnade "på klockan". Först efter nästan fem timmar var rundan färdigspelad.

- Det var väldigt långsamt i dag. Vi borde nog ha hamnat på klockan tidigt, för vi var ganska långt efter. Jag var rätt trött där på slutet, men förhoppningsvis går det snabbare i morgon, säger Nordqvist, som dessutom hade en del andra störningsmoment att tackla under rundan.

- Det var otroligt mycket folk innanför repen, bilar och kamerateam. Det var ett kamerateam som sprang mellan slagen och när man stod på tee satte de upp utrustningen, det var väl inte det mest professionella teamet. Jag är ändå nöjd med hur jag höll skärpan och fokus.

Skönt med sovmorgon

Fjolårsvinnaren Nordqvist inleder sin andra runda klockan 13.10 på fredagen.

- Det här var en stabil inledning och det har varit långa dagar inför tävlingen och mycket runtomkring. Det ska bli skönt med lite vila och sovmorgon i morgon, säger hon.

Bästa svenska efter första dagen är Dani Holmqvist som gick på 69 slag, två under par, och ligger på delad 17:e plats. Hon är fyra slag efter Torres och Ciganda. Det kunde ha blivit mycket bättre om Holmqvist inte gjort dubbelbogey på det sjätte hålet, där hon besökte två olika fairwaybunkrar.

Pernilla Lindberg, som vann majorn ANA Inspiration tidigare i år, gick ett över par (72 slag) efter tre birdies och fyra bogeys. Hon hade precis som Nordqvist usel utdelning på greenerna.

Caroline Hedwall, som vann på Europatouren förra veckan, inledde på 77 slag (sex över par), precis som Madelene Sagström.