Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kylian Mbappé och Neymar fick fira ligaguld i kavaj. Arkivbild.

Paris säkrade titeln – hyllade Notre-Dame

Titeln var säkrad redan innan avspark. Då bjöd franska ligamästaren Paris SG på offensiv show – och ett hedrande till en branddrabbad nationalklenod.

Det har länge varit en fråga om när snarare än om stjärnspäckade serieledaren Paris Saint Germain skulle krönas till franska ligamästare.

Samtidigt har de haft förvånansvärt svårt att just säkra titeln.

Efter att under anmärkningsvärda former ha sumpat sina första tre möjligheter till att säkra guldet (2–2 mot Strasbourg, 1–5 (!) mot Lille och 2–3 mot Nantes) så krävdes det ett påskmisslyckande i Toulouse för att huvudstadslaget skulle få korka upp champagnen.

Ett påskmisslyckande för Lille alltså.

När den enda teoretiska konkurrenten om titeln bara spelade 0–0 borta mot Toulouse var Parisguldet säkrat med fem hela omgångar kvar.

Likväl hade PSG en match att spela under samma kväll.

Utan press kunde Paris enkelt segla iväg till en 3–1-seger hemma mot Monaco, där storstjärnan Kylian Mbappé gjorde hattrick och en annan storstjärna, Neymar, gjorde comeback från en längre skadefrånvaro när han byttes in i halvtid.

Allt detta i specialdesignade matchtröjor som pryddes av en bild på Notre-Dame. Det branddrabbade katedralen, och brandmännen som arbetat med att släcka branden, hyllades även med att spelarnamnen på ryggen var ersatta med just "Notre-Dame".