Parastjärnan tävlar mot eliten i skidskytte-SM

Parasportstjärnan Zebastian Modin ska mäta sina krafter mot den svenska skidskytteeliten i SM i Östersund. Han ska tävla i singelmixedstafetten på söndag. "Jag blir väldigt glad att förbunden och klubbarna öppnar upp den här dörren, det här är inkludering på riktigt", säger Modin.

ANNONS
|

Zebastian Modin har fem VM-medaljer och fem OS-medaljer på sitt cv som paraskidåkare. Han tävlar i klassen för längdåkare med synnedsättning.

I Paralympics i Pyeongchang 2018 deltog han även i skidskyttet och kom sjua – nu ska han mäta sina krafter mot den svenska skidskytteeliten i SM i Östersund.

Modin ska tävla i singelmixstafetten, men det är ännu inte klart vem hans partner blir.

"Jag är inne i en utvecklingsfas i mitt skidskytte och har inte alldeles för höga förväntningar. Men när Biathlon Östersund, som jag representerar, hörde av sig och frågade om jag ville köra så var jag självklart positiv", säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Synskadade Zebastian ser inga begränsningar

Skjuter med elektroniskt skytte

Modin kommer att skjuta med elektroniskt skytte som ska motsvara de andra deltagarnas svårighetsgrad på skjutvallen. Med hjälp av en ledsagare tar han sig runt tävlingsbanan.

Både det Svenska skidskytteförbundet och Svenska parasportförbundet ser fram emot tävlingen.

"Förhoppningsvis kan det inspirera fler idrottare och idrotter till att gå en liknande väg", säger Rikard Grip, generalsekreterare på Svenska skidskytteförbundet i ett pressmeddelande.

Singelmixedstafetten avgörs på söndag klockan 9.30.

LÄS MER:Parastjärnan Zebastian Modin åker Vasaloppet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS