Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Paralympics, skjuts, precis som OS, upp till 2021. Arkivbild. Bild: Matt Dunham

Paralympicschefen: "Riktigt beslut"

Beskedet att OS i Tokyo flyttas innebär också att Paralympics skjuts på framtiden.
Ett bra beslut, tycker företrädare för parasporten.

"Det var absolut ett riktigt beslut att flytta Paralympics på grund av det globala covid-19-utbrottet. Människors hälsa och välfärd ska alltid ha högsta prioritet, det är helt enkelt inte möjligt att arrangera idrottstävlingar under den här pandemin", säger Andrew Parsons, ordförande i den Internationella paralympiska kommittén, enligt ett pressmeddelande.

Paralympics skulle ha avgjorts den 25 augusti-6 september och när under 2021 spelen ska avgöras bestäms senare.

"Nu kan alla i den paralympiska rörelsen, däribland utövarna, fokusera på sin egen hälsa och ta sig igenom den här vanskliga perioden. När Paralympics avgörs nästa år kommer det att bli en spektakulär global fest över att mänskligheten kommer samman igen", säger Parsons.

Åsa Llinares Norlin, ordförande i Sveriges paralympiska kommitté, tycker att beslutet var rätt. Hon fokuserar nu på framtiden för paraidrottarna.

– Som ordförande är det viktigt att hitta en vardag efter det här, hur vi kan stötta våra aktiva nu. Det är så klart en stor omställning för dem att tänka om och göra en satsning som ligger ett år bort. Där behöver vi vara lyhörda för vad våra aktiva behöver, säger hon till SVT.