Paolo kan vara svaret på Gais jakt

ANNONS
|

Medan drygt 30 000 fotbollsälskare sörplade gladlåt och sambasol och njöt av Ronaldinho-godis satt Gais tänkte anfallsförstärkning, 25-årige brasilianaren Joao Paolo dos Santos Costa, som är hans fullständiga namn, på ett flygplan på väg till Sverige.

Efter mellanlandning i Köpenhamn tog han mark i Göteborg före midnatt.

Redan nu på förmiddagen kastas den 185 centimeter långe anfallsspelaren i Gais gemensamma träning på Gaisgården - och går allt enligt planerna finns han med när Gais möter Elfsborg i en träningsmatch nu på tisdag.

Enligt Gais ordförande Christer Wallin, som ihop med övriga medlemmar av fotbollsgruppen har slitit ont med pappersexercis och visumjakt, ligger ett färdigförhandlat kontrakt och väntar på den unge forwardstalangen, som är tänkt att ta ett stort ansvar i årets Gais-upplaga.

ANNONS

Spelaren, som representerat en lokal Fortaleza-klubb vid namn Maraquata och bevakats av Gais brasilianska kontakter en handfull gånger, skall underrättelserna vara en god målskytt, större och tyngre än "normalbrassen" - och inte knuten till något kontrakt.

Det innebär att Gais slipper betala övergångspengar. Det skall heller inte utgå någon "sign-on-fee" eller betalas någon jättelön.

Gaistränarna Roland Nilsson och Hans Gren, som båda gillade vad de såg på Ullevi i går eftermiddag, får nu uppgiften att slutbesikta Gais förste brasse efter Wilton Figueiredo, som scoutades av samma personer som granskat Joao Paolo.

Under fjolåret blev Gais oerhört beroende av James Keenes idoga och uppoffrande löpningar i fiendeland. Under vårens träningsmatcher har Gais saknat den spets som i fjol gjorde klubben till ett stabilt allsvenskt lag.

- Vad vi har förstått skall det här vara vad vi sökt efter, säger Christer Wallin till GP.

Under vintern har Gais varit nära ett samarbete med en brittisk storklubb, men av olika skäl gått miste om de tänkta anfallsförstärkningarna.

Nu ställs hoppet till Joao Paolo, 25.

ANNONS