Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Panterns supportrar kan fortsätta följa Malmöklubben i hockeyallsvenskan. Arkivbild.

Pantern kvar i hockeyallsvenskan

Malmöklubben Pantern får stanna kvar i hockeyallsvenskan. Det beslöt ishockeyförbundets appellationsnämnd på fredagen.

Appellationsnämnden ändrar på licensnämndens beslut om att inte ge Pantern licens för säsongen 2017–2018.

Det var den 21 juni som beskedet kom att Pantern inte lämnat in någon reviderad och komplett årsredovisning, trots upprepade påtryckningar, och att laget därför inte beviljas elitlicens. Ett beslut som innebar att Pantern skulle flyttas ner från hockeyallsvenskan.

Överklagade

Pantern överklagade och påpekade att årsredovisningen var inne i tid, dock utan underskrift av revisor, något som kom in senare samma dag. Årsredovisningen visade att man hade ett kapital på 1 001 563, alltså strax över den miljon som krävs för att få licens.

- Licensnämnden fattade sitt beslut på formella grunder, att Pantern inte hade skickat in någon årsredovisning. När vi sedan granskade den (årsredovisningen) visade den upp ett eget kapital på en miljon kronor. De uppfyller kravet, säger appellationsnämndens ordförande Lars Nylund.

- När vi väl hade årsredovisningen var det ett enklare beslut.

Regler behövs

Han förklarar att det inte finns några explicita regler för vad som händer om en årsredovisning inte skickas in och menar att det behöver förtydligas.

- Man tror att alla ska skicka in det, men en situation där ett lag inte gör det står inte reglerna. Det vore väl bra om vi fick sådana regler. Möjligtvis kan man ha ett slutdatum för när årsredovisningen ska vara inne.

Däremot måste Pantern betala en straffavgift på 25 000 kronor på grund av att man inte fått in årsredovisningen i tid.