Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pantern flyttas ner från hockeyallsvenskan. Arkivbild.

Pantern flyttas ner: "Slår undan benen på oss"

Pantern kastas ut ur hockeyallsvenskan. Föreningen beviljas ingen elitlicens och flyttas ner i seriesystemet.

Ishockeyförbundets licensnämnd skriver i ett pressmeddelande att Pantern inte lämnat in någon reviderad och komplett årsredovisning, trots upprepade påtryckningar, och att laget därför inte beviljas elitlicens. Ett beslut som innebär att Malmö-klubben flyttas ner från hockeyallsvenskan.

- Vi har ett regelverk att följa. Utifrån reglerna var det ett lätt beslut att ta, men det är aldrig roligt att påverka en ishockeyförening, säger Licensnämndens ordförande Magnus Karlström.

"Hade kort om tid"

Panterns ordförande Mattias Schönhult menar dock att beslutet är både felaktigt och förhastat.

- Deras beslut grundar sig i att vi varit sena med årsredovisningen. Men den uppfyller kraven för spel i hockeyallsvenskan. VI har positivt kapital, säger han.

Schönhult fortsätter:

- Vi hade kort om tid på oss. Och så blev vår bokhållare pappa, vi meddelade licensnämnden och hoppades att de skulle ha förståelse. Vår revisor hade bara ett par dagar på sig. Jag tycker att det är högst olustigt att licensnämnden inte kunde vänta. De slår undan benen på oss.

Har haft dålig ekonomi länge

Pantern har haft ekonomiska bekymmer de senaste åren och redan inför säsongen 2015–2016 saknades kapital, något som inte åtgärdades till den gångna säsongen. Trots det fick klubben elitlicens, men placerades då återigen i ett så kallat kontrollår. Föreningen lämnade in en handlingsplan, som licensnämnden bedömde vara trovärdig, och skulle senast den 31 maj visa att kapitalet var återställt. Men licensnämnden fick alltså aldrig någon reviderad årsredovisning i tid.

- Vi kan inte trolla, revisorn måste få tid att godkänna årsredovisningen. De får tycka vad de vill, men det krävs ju två för att dansa, säger Schönhult.

Enligt Mattias Schönhult kommer Pantern att överklaga licensnämndens beslut.

- Vi kommer kämpa för vår sak. Det här är förödande för alla som slitit hårt. Det är beklagligt, säger han.

Vad som händer med den vakanta platsen i hockeyallsvenskan om Panterns överklagan inte går igenom är ännu oklart.