Pantern flyttas ner från hockeyallsvenskan. Arkivbild.
Pantern flyttas ner från hockeyallsvenskan. Arkivbild.

Pantern överklagar nedflyttning

Ishockeyföreningen IK Pantern överklagar licensnämndens beslut om indragen elitlicens och nedflyttning från hockeyallsvenskan.

ANNONS
|

"IK Pantern yrkar att Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd omedelbart ska upphäva licensnämndens beslut och i stället besluta att bevilja IK Pantern licens för spel i hockeyallsvenskan samt att inte flytta ned IK Pantern i seriesystemet", skriver Malmöklubben, via sitt advokatombud, i sin överklagan till förbundet.

Licensnämnden meddelade sitt beslut på onsdagen sedan Pantern – som haft ekonomiska bekymmer de senaste två säsongerna – inte lämnat in någon reviderad och komplett årsredovisning i tid, trots påtryckningar från förbundet.

Pantern åberopar att särskilda skäl, bland annat en föräldraledig revisor, ligger bakom förseningen och har nu anlitat en advokatfirma i ärendet.

ANNONS

"Även om det förekommit försening som delvis legat utanför föreningens kontroll står konsekvenserna av licensnämndens beslut inte i proportion till de effekter beslutet får", skriver Panterns advokatombud i överklagan.

TT

Fakta: IK Pantern

Ishockeyklubben Pantern grundades 1959. Normalt sett har klubben hela sin verksamhet i Kirsebergs ishall, men A-lagsverksamheten har sedan avancemanget till allsvenskan flyttats till Isstadion.

Som nykomling säsongen 2015–2016 slutade Pantern tia i den allsvenska grundserien. Den gångna säsongen blev klubben fyra i grundserien och sedan trea i slutspelsserien.

Klubben har ett sportsligt samarbete med SHL-klubben Malmö Redhawks där spelare kan lånas mellan klubbarna.

Klubbens främsta meriter före tredjeplatsen i slutspelsserien var när dåvarande division 1-laget Pantern under två säsonger deltog i kvalspelet till elitserien under 1990-talet.

ANNONS