Pandemin satte fart på julgransförsäljningen i Krokslätt

I 40 år har Dalen/Krokslätts FF sålt julgranar till Mölndalsborna. I år var det tveksamt om det skulle bli någon försäljning. Men nu går det bättre än på många år.
– Det här gör ju att budgeten går ihop inför nästa år, säger föreningens ordförande Dan Johansson.

ANNONS

Julen närmar sig och på parkeringar, fotbollsplaner och torg runt om i landet säljer föreningar julgranar. Kanske är det en av få saker som till följd av coronapandemin går bättre än på mycket länge?

Så är det för fotbollsföreningen Dalen/Krokslätts FF i Mölndal som inledde årets försäljning under tredje advents-helgen.

– De två första dagarna sålde vi över 200 granar, för vår del är det jättemycket. Normalt kanske vi säljer 50 granar på två dagar, säger Dan Johansson, ordförande i klubben som säljer julgranar på sin hemmaplan Krokslättsvallen, vid Krokslätts torg och i Toltorpsdalen.

Det är 40:e året som föreningen säljer granar i Mölndal och det var längesedan trycket på träden var lika stort som i år.

ANNONS

– 40 år tillbaka var det väl bättre än idag, med tanke på plastgranar och sånt nu, men det här är bättre än på många år.

LÄS MER:Luciacupen – traditionen som försvann

Viktiga pengar i en tuff tid

I år har ett av föreningens lag delat ut lappar med information om försäljningen i omkring 1500 brevlådor, vilket inte gjorts förut. Men Dan Johansson tror inte att det är enda anledningen till den ökade försäljningen.

– Vi har sett att det är lite yngre som börjar köpa granar och det beror nog på att alla är hemma i möjligaste mån.

På grund av pandemin, som alltså kan vara orsaken till Dalen/Krokslätts succéförsäljning, var det dock inte säkert att det skulle bli någon försäljning i år.

– Vissa tyckte att vi inte skulle köra men vi sa att vi måste, för det är viktiga pengar. Så vi ser till att hålla avstånd och sprita händer. Vi har tydliga skyltar var man ska gå och man får inte köra in med bil som man brukar.

LÄS MER:Basketklubbens fina julgest – gav bort 250 bollar

Ja det där med pengarna är viktigt. Föreningen brukar få in omkring 55 000 kronor på försäljningen och i år är det pengar som behövs mer än någonsin.

– Jag tror att vi har klarat oss förhållandevis bra med tanke på att så fort det (coronapandemin) började i våras gick vi in och gjorde om budgeten och vi visste att vi var tvungna att hålla hårt i pengarna. Men det här gör ju att budgeten går ihop inför nästa år, hade vi inte sålt granar hade vi gått 50 000 kronor back.

ANNONS

Vad används pengarna till?

– De använder vi till att köpa in material och sånt till ungdomarna och seniorerna.

GP:s julkalender

Julen år 2020 kommer inte att bli som andra jular. Men även om vi journalister skriver mycket om isolering, smittspridning och nedstängning så är det viktigt att vi inte glömmer att det finns mycket att glädjas åt.

Människor som ställer upp för varandra och sprider julglädje, familje- och vänskapsband som knyts starkare och ett samhälle som står starkt under denna prövning.

För att sprida värme i jultid kommer GP varje dag, från den första till tjugofjärde december, öppna en lucka med en positiv nyhet.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS