Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Hansdotter blev trea i Åre.

Pallsviten höll över finalen för Hansdotter

I mål kände hon att det skulle bli på gränsen. Men till slut fick Frida Hansdotters pallsvit leva vidare in mot nästa säsong. Tredjeplatsen i Åre var Hansdotters åttonde raka pallplats i slalom.

Sedvanligt, eller rättare sagt när det inte är OS, så gick inte suveräna Mikaela Shiffrin att hota. Amerikanskan vann med 1,58 sekunders marginal till tvåan, och var outstanding, ännu en gång.

Men Frida Hansdotter har säsongen igenom slagits i det där toppsiktet precis under Shiffrin – och gjort det med bravur.

Tredjeplatsen i världscupsfinalen på svensk mark var Hansdotters åttonde raka pallplats i slalom, inräknat det där OS-guldet i Pyeongchang.

- Det känns fantastiskt. Den här dagen hade ändå varit ganska tuff att ladda om till och det var lite svårt med fokus. Men åtta raka är helt sjukt ändå, säger Hansdotter inför säsongens sista prisceremoni (förutsatt att hon inte skräller i söndagens storslalom) för hennes del.

Holdeners tid gav hopp

Hennes deltagande där säkrades efter att hon förbättrat sin sjätteplats från det första åket.

TT: Kände du vid målgången att det kunde räcka till pallplats?

- Jag trodde nog att det skulle vara på gränsen. Men när Wendy (Holdener, tvåa med en hundradels marginal till Hansdotter) kom ner kände jag ändå att det var möjligt, för jag tyckte att hon åkte ganska bra.

Det räckte också. Även om schweiziskan Holdener direkt tog över den heta ledarstolen från Hansdotter så lyckades Norbergsåkaren hålla sig kvar på pallplats.

Och därmed kan hon nu summera en minst sagt stabil säsong i slalomvärldscupen.

TT: Är det rent utav din bästa säsong i karriären?

- Det skulle jag nog säga. Samtidigt är ju säsongen jag vann cupen fantastiskt bra. Men OS-guldet och åtta raka pallplatser känns ju väldigt bra.

Femte slalomtiteln för Shiffrin

Även Anna Swenn-Larsson (nia) och Estelle Alphand (13:e) fick avsluta säsongen med framskjutna placeringar efter stabil åkning.

- Det känns bra. Jag hade kanske hoppats på ännu lite mer men "overall" är jag fantastiskt nöjd med säsongen, säger Swenn-Larsson.

- Det kändes superbra och jag är jätteglad över dagen, säger Estelle Alphand.

Ingen kunde dock hota Mikael Shiffrin, som redan hade säkrat sin femte slalomcupstrofé, samt även totalcupen, sedan tidigare. Nu fick hon också ta emot sin femte kristallglob i slalom.

- Det är alltid svårt. Så många utmaningar under säsongen. Jag kände att jag behövde hålla mig kvar på topp och det känns så skönt att stå här i dag, säger Shiffrin i segerintervjun.