Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Målvakten Andreas Palicka i handbollslandskampen mot Tyskland den 18 mars. Palicka missar EM-kvalmatcherna mot Ryssland i maj.

Palicka och Jakobsson missar EM-kval

Jonas Källman avstod handbolls-VM i januari då han just hade blivit pappa. Nu är lagkaptenen tillbaka, och med i Sveriges trupp till de två EM-kvalmatcherna mot Ryssland i maj.

Däremot saknas både målvakten Andreas Palicka och högernian Johan Jakobsson. Palicka har en bristning i baksidan av låret medan Jakobsson fortfarande inte är spelklar efter den hjärnskakning han ådrog sig under förberedelserna till VM.

"Vad gäller Johan vet vi inte hur han kommer att reagera på den ökade belastningen efter att han har kommit tillbaka i spel och för hans bästa tar vi inte med honom den här gången", säger Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson i ett pressmeddelande.

Nya namn jämfört med VM-truppen är, förutom Källman, målvakten Mikael Aggefors och högersexan Anton Halén.

Sverige leder kvalgrupp 6 efter segrar mot Slovakien och Montenegro, och kan säkra platsen till EM nästa år genom dubbla segrar mot Ryssland. Matcherna spelas i St Petersburg den 3 maj och i Linköping den 6 maj.