Padelhallen Nordic Wellness Stenkullen stänger

Den senaste tiden har flera padelanläggningar bommat igen. Nu är det Nordic Wellness Stenkullens tur.

ANNONS
|

GP har tidigare rapporterat om hur flera padelanläggningar har stängt den senaste tiden.

Nu är det Nordic Wellness Stenkullen som bommar igen, det meddelade padelanläggningen sina medlemmar på torsdagen. Anläggningen stänger med omedelbar verkan.

”Det är med stor sorg vi idag behöver meddela att vi i svåra tider har valt att lägga ner vår verksamhet i Stenkullen”, skriver Nordic Wellness Stenkullen till medlemmar och kunder.

I somras berättade GP om hur Stenkullen var en av de mest padeltäta orterna i Sverige och att många banor nu stod tomma. Padel United la ner sin verksamhet på orten i juni.

ANNONS

– Det finns för många banor i Stenkullen helt enkelt. Det är såklart jättetråkigt att behöva stänga en hall. Vi ser inte att det finns befolkningsunderlaget där, att driva runt så många banor i ett och samma område, sa Rikard Hellqvist, medgrundare i Padel United, då.

En av de största aktörerna i rekonstruktion

”Padeldöden” är inte bara en realitet i Stenkullen. I oktober meddelades att en av Sveriges största padelaktörer, We are padel (Wap), lämnat in en ansökan om rekonstruktion till Örebro tingsrätt.

– Vår bild är att situationen är utmanande för många bolag inom padel i Sverige. Marknaden behöver återställa rätt balans mellan utbud och efterfrågan, och de aktörer som förblir aktiva på marknaden ska kunna driva lönsamma verksamheter och kunna göra investeringar för att sporten ska växa, sa Pontus Gustafsson, styrelseordförande och grundare till Wap i pressmeddelandet.

GP har sökt Nordic Wellness Stenkullen.

LÄS MER:Stenkullen: En av Sveriges padeltätaste orter

LÄS MER:De bygger padelarena – trots fruktad överhettning

LÄS MER:15 padelhallar stänger – två i Göteborgsområdet

LÄS MER:Padeljätten We are padel i rekonstruktion

LÄS MER:Padelkrisen växer – 16 anläggningar i konkurs

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS