Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Från vänster: Daniel Johannesson, Tim Samuelsson-Johannesson och Glenn Johannesson – alla är de delaktiga i Padel Arena Frihamnens initiativ att skänka mat till IVA.
Från vänster: Daniel Johannesson, Tim Samuelsson-Johannesson och Glenn Johannesson – alla är de delaktiga i Padel Arena Frihamnens initiativ att skänka mat till IVA.

Padel Arena Frihamnen skänker mat till iva

Padel Arena Frihamnen ville göra något för att hjälpa till under coronapandemin. Nu har de gått ihop med tre restauranger och kommer leverera mat till personalen på intensivvårdsavdelningen.
– Det känns väldigt kul att det blir uppskattat, säger en av initiativtagarna Tim Samuelsson.

Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot världen och det svenska samhället. Många personer fortsätter att bli sjuka och vårdpersonalen är hårt ansträngd – inte minst på intensivvårdsavdelningarna.

Mitt i mörkret kommer Padel Arena Frihamnen med en fin gest till den frenetiskt arbetande personalen. Under tre veckors tid kommer padelcentret, tillsammans med tre restauranger, leverera mat till iva.

– Vi pratade om det hos oss att eftersom vi inte har några event och någon direkt ”action” i hallen så sa vi att vi har möjligheten att göra en sån här grej, säger en av initiativtagarna, Tim Samuelsson.

– Alla i världen vet, i synnerhet i Sverige, hur pressade vårdpersonalen är. Vi frågade då om det fanns något sätt att hjälpa till och att vi då skulle göra det.

LÄS MER: Mölndal ska få världens största padelanläggning

Restaurangerna Grano, Gourmetkorv och krögaren Mats Nordström är med på initiativet som innebär att padelcentret köper rätter som ska motsvara 50 kunder per dag vilket i sin tur ska rendera i mat till de som jobbar på iva. Samuelsson uppskattar att de kommer att lägga ut runt 75 000 kronor på tre veckor.

– Det är ganska stora summor för oss. De hade säkert ätit ändå men vi känner att vi kan hjälpa till och vill göra det.

Detta är inte första initiativet som har gjorts när det kommer till att skänka mat till sjukvårdspersonal. I våras gick till exempel Häcken-stjärnan Ahmed Yasin ihop med restaurang Divan för att skänka just mat i en av många fina gester under coronapandemin.

Nerdragen verksamhet – trots boomen

Leveransen av maten påbörjades under tisdagen.

– Det känns väldigt kul att det blir uppskattat och det var bra att vi fick med oss några stycken som kunde göra det här fort.

LÄS MER: Padel på kontoret i ny miljonsatsning på Hisingen

LÄS MER: Stefan Rehn blir tränare i padel

Padel-sporten har fått ett rejält uppsving på senare tid. Och folk spelar som aldrig förr i hallarna – dock under strikta restriktioner. Samuelsson berättar att de stängt sina ytor som de normalt sett nyttjar flitigt mellan banorna och som är speciellt för deras hall – en yta där spelare kan hänga och umgås. De har också stängt omklädningsrummen, ställt in turneringar och pausat seriespelet.

– Folk är här och spelar men de kommer tio minuter innan och sticker direkt efter. Det som har påverkat oss är att det inte är något annat som händer i hallen – men det är väl bra för att det på så sätt bromsar smittan, säger Tim Samuelsson.

GP:s julkalender

Julen år 2020 kommer inte att bli som andra jular. Men även om vi journalister skriver mycket om isolering, smittspridning och nedstängning så är det viktigt att vi inte glömmer att det finns mycket att glädjas åt. Människor som ställer upp för varandra och sprider julglädje, familje- och vänskapsband som knyts starkare och ett samhälle som står starkt under denna prövning. För att sprida värme i jultid kommer GP varje dag, från den första till tjugofjärde december, öppna en lucka med en positiv nyhet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.