På discot blir blickarna kärlek

ANNONS

De står vid en vägg i den stora lokalen på Svenska mässan i Göteborg och kramas. Redan förra året träffades Nadja Carlstedt, 15, och Luiz Carlos V. Neto, 18, här på discot och då var det kärlek vid första ögonkastet för båda.

- Jag såg henne, när hon stod där borta, säger Luiz Carlos V Neto och pekar. Hon hade på sig ett linne med paljetter.

- Och sen vinkade han åt mig att jag skulle komma, fortsätter Nadja Carlstedt, och så började vi prata lite.

Det visade sig att Nadja pratade flytande portugisiska, eftersom hennes låtsasmamma är från Brasilien, och hon hade redan planer på att åka dit och studera. Och spela fotboll förstås. Med Luiz kom ytterligare en anledning att åka.

ANNONS

Men de är inte de enda som har funnit varandra här. Det är på discot som alla ögonkontakter från fotbollsplanerna kan leda till något mer. Mondésir Mondélus är en av de ansvariga för musiken och från sin plats högt uppe i dj-båset har han bra utsikt över dansgolvet.

- Där är det bara kärlek! Det verkar inte spela någon roll att de inte förstår varandra. Musiken förenar dem, säger han.

Nedanför dansar 5 500 ungdomar varje kväll under Gothia cup och härifrån är det lätt att se att ord ofta är överflödiga när nya par bildas. På två sekunder har en kille lyckats vända på en av tjejerna som står i en stor ring och dansar och efter mindre än en halv minut kysser de varandra. Obekväma raggningsfraser finns inte på kartan.

Samtidigt tvingas andra tjejer knuffa undan killar som försöker liknande knep, men med mindre lycka. Under de färgade lamporna syns bara magar och korta shorts, utmanande danser och en hel del långa blickar. Här känns fotbollen långt borta.

För Nadja Carlstedt och Luiz Carlos V Neto väntar nu en romantisk Gothia-vecka till. Och på frågan om de har planerat något speciellt är svaret självklart:

- Bara att vara tillsammans, säger Luiz och pussar Nadja på kinden.

ANNONS

Under året har de hållit kontakten via Msn, så de visste att de båda skulle hit i år igen. I tisdags hittade de varandra på discot, utan att ha bestämt träff innan och det blev en känslofylld återträff.

- Jag träffade några av hans kompisar först, som frågade om jag var Nadja. Sedan såg jag honom här och bara: aaah!

- Det känns jättebra, säger hon.

När Luiz ska beskriva vad det är han tycker om med Nadja gör han det med en lång blick.

- Alltihop, säger han. Jag är jättelycklig.

Han visar med ena handen på hjärtat och i den andra håller han Nadjas. De lyser nyförälskelse. Nu hoppas de bara att Nadjas dröm ska gå i uppfyllelse, så att hon kan komma till Brasilien och studera och spela fotboll. Så att de får ses igen.

ANNONS