Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

P.K. Subbans fina gest – skänker 50 000 dollar till George Floyds dotter

George Floyd dog efter ett brutalt polisingripande i USA. Efter hans död har en insamling startats för hans sexåriga dotter. En insamling som nått över en miljon dollar på kort tid.
– Alla som kan donera, donera, säger NHL-stjärnan P.K. Subban som själv donerat 50 000 dollar.

Det var den 25 maj som George Floyd dog till följd av ett brutalt polisingripande. Hela gripandet fångades på film och spreds sedan som en löpeld i sociala medier världen över. På videon syns hur George Floyd ligger på marken med handfängsel och en polis har sitt knä mot hans nacke.

Under videon ropar Floyd flera gånger: "Snälla, jag kan inte andas".

LÄS MER: NFL-stjärnan kritiseras: Fattar du inte?

Som en följd av polisingripande har demonstrationer skett över stora delar av USA och i flera andra länder. Protester som riktar sig mot polisbrutalitet mot mörkhyade människor och som fått flera idrottsprofiler att engagera sig.

Den tidigare världsmästaren i boxning, Floyd Mayweather, erbjöd sig att betala begravningen för George Floyd. Något som Floyds familj senare tackade ja till.

– Han kommer säkert bli arg när jag berättar det här, men han kommer definitivt stå för begravningskostnaderna, sa vd:s för Mayweathers promotionbolag, Leonard Ellerbe, till ESPN.

LÄS MER: NHL-svenskar tar ställning mot rasismen: "Ursinnig och frustrerad"

Skänker själv 50 000 dollar

Efter protesterna har även en insamling startats för George Floyds dotter, Gianna. En insamling som på kort tid dragit in över en miljon kronor.

En av många som har bidragit till den insamlingen är NHL-stjärnan P.K. Subban som själv donerade 50 000 dollar – cirka 463 000 kronor.

– Jag vill rikta uppmärksamhet mot George Floyds dotter. Jag donerade själv nyss 50 000 dollar och jag har pratat med Gary Bettman, (NHL-kommisionär) och NHL har bestämt sig för att matcha den summan, säger Subban i ett inlägg på sociala medier och fortsätter:

– Jag vill uppmana alla som kan donera, att donera.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.