Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Påvelunds Line Christophersen. Arkivbild.  Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Påvelunds Line Christophersen. Arkivbild. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Påvelund klart för SM-semifinal efter vändning och golden set

Påvelund vände kvartsfinalen i Badmintonligan på hemmaplan och är klart för SM-semifinal.

Den första SM-kvartsfinalen i Badmintonligan mellan Påvelund och Malmöklubben BMK Aura vann skåningarna på hemmaplan med 4-2. Under tisdagen väntade retur i Frölunda och Påvelund behövde seger för att ta matchen till ett avgörande golden set om semifinalplatsen.

Danska mästarinnan Line Christophersen gav Påvelund en smakstart när hon vann den första damsingeln klart. Den blev även seger i herrdubbeln och Påvelund gick ifrån till 2-0.

Därefter vann Påvelund en herrsingel och Aura vann med sina högt internationellt rankade Johanna Magnusson och Emma Karlsson damdubbeln över Line Christophersen och Mai Surrow. Ställningen var då 3-1 till Påvelund som behövde en seger till för att ta kvartsfinalen till golden set. Och Påvelund gjorde vad de skulle och vann matchen med 4-2 vilket betydde avgörande ett avgörande set mellan Påvelunds Gabriel Ulldahl och Auras Jacob Nilsson.

Det setet vann Ulldahl med 11-7 och Påvelund är klart för SM-semifinal.

– Det satt långt inne men det är skönt. Vi hade några säkra matcher och de några. Sen när det avgörs är det lite som straffläggning i fotboll, det är lite chansartat, säger Påvelundstränaren Magnus Sahlberg.

Sahlberg lyfter fram Ulldahls avgörande seger i golden set.

– Han höjer sig ofta en nivå när det blir avgörande. Han är stark där.

Vilket lag som väntar i semifinal blir klart under onsdagen då segraren i mellanrundan Fyrisfjädern väljer motståndare.

– Det är egentligen fyra jämnstarka lag men jag hoppas väl lite på Halmstad, så vi kan få lite revansch från finalen förra året, säger Sahlberg.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.