Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ludvig Rensfeldt bröt sin måltorka när det gällde som mest för Rögle. Arkivbild.

Pånyttfött Rögle tog ny seger

Abbotteffekten håller i sig – och den tidigare jumbon fortsätter vara hetast i serien.  Rögle tog en ny seger borta mot Örebro efter att forwarden Ludvig Rensfeldt styrt in avgörande 3–2 i förlängningen.  

Rögle har fått rejäl effekt efter att bröderna Abbott anslöt till klubben. Under tränaren Cam Abbotts ledning har Ängelholmslaget ryckt upp sig ordentligt spelmässigt och klättrat i tabellen.

- Cam har betytt otroligt mycket med ett annat ledarskap och en annan typ av träning och coachning. Det har varit en stor omställning jämför med hur det var innan, säger Ludvig Rensfeldt.

- Det känns som att vi har något bra på gång här nu.

Fyra poäng upp

Och Rögle kan nu summera en lyckosam vecka med viktiga poäng i bottenstriden. 

I torsdagens ångestmöte med bottenkonkurrenten Mora tog Rögle sin femte raka hemmaseger. På lördagskvällen fixade sedan laget en ny seger mot formstarka Örebro och har nu fyra poäng upp till just Örebro på elfte plats.

- Vi har varit starka hemma nu ett tag men har haft det lite jobbigare borta så det är klart det var skönt att få en bortavinst också.

Hemmalaget inledde piggt och skottvilligt samtidigt som Justin Pogge storspelade i gästernas kasse. 

Men skåningarna tog ledningen i Behrn arena. Efter halva första perioden skickade Rögles Ted Brithén en puck mot hemmalagets bur som tog på Örebrobacken Victor Bartley och vidare in i mål. 

Men Örebro vände matchen i andra perioden – med två mål som båda kom direkt efter tekning från Joakim Andersson till vänster i offensiv zon. Efter knappt tre minuter kvitterade centern Joakim Andersson när han vackert styrde in Gustav Backströms skott. 

"Bestämt oss för att komma ikapp"

Kvarten senare skyfflade kedjekompisen Kalle Olsson in 2–1 i öppen kasse från svår vinkel efter att Justin Pogge ramlat i målområdet.

- Efter de två första perioderna leder Örebro rättvist. Men inför sista kändes det som att vi hade bestämt oss för att komma ikapp och vinna, säger Ludvig Rensfeldt.

Och visst blev det så.

Först kvitterade Samuel Jonsson, efter 13 minuter i tredje perioden. Och knappt fyra minuter in i förlängningen styrde alltså Ludvig Rensfeldt in 3–2 precis när Örebro hade blivit fulltaligt.  

- Jag ser att Ben (Youds) skjuter och står framför mål och försöker bara vifta med klubben och får sen till en ganska bra styrning och pucken går in under målvaktens plock. Som sagt, en otroligt skön känsla.