Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Påhoppet efter finalen: "Jag vann mot fuskare"

Amerikanskan Jennifer Simpson fick nöja sig med en silvermedalj under måndagens final i 1500 meter, efteråt svingade hon vilt mot motståndarna. – Om jag blir tvåa i en final betyder det att jag vann mot fuskare, säger hon till Expressen.

Finalen i 1500 meter för damer var av stort intresse för den blågula publiken då Meraf Bahta imponerat under mästerskapen och hade god chans till medalj.

Så blev det dock inte och Kungälvslöparen fick nöja sig med en nionde plats. Vann istället gjorde istället Faith Chepngetich Kipyegon, som tillsammans med tvåan Jennifer Simpson bjöd på ett rejält ryck under det sista varvet.

Efter finalen valde dock Simpson att gå till angrepp mot sina motståndare. Amerikanskan hävdade nämligen att vissa av finallöparna var dopade.

– Om jag slutar tvåa i ett finallopp så betyder det att jag har slagit fuskare, säger Simpson till Expressen innan hon utvecklar:

– Det fanns fuskare i finalen. Därför känns det extra skönt att ha vunnit VM-silver. Ingen får ta den här stunden från mig, jag är så lycklig över min medalj. Även om det spekuleras om fuskare så måste man som idrottare ta sig ut och göra sitt yttersta för att vinna. De ska inte få ta den stunden från mig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.