Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"På julafton ska jag kunna gå"

Efter den allvarliga olyckan ägnar sig Anna Holmlund numera åt rehabilitering. Nu berättar hon om sitt mål. – På julafton ska jag kunna gå, säger skicross-stjärnan till Dagens Nyheter.

Det var efter ett felskär i italienska Innichen den 19:e december förra året som Anna Holmlund föll och drabbades av allvarliga hjärnskador som bedömdes vara tregradiga på en fyragradig skada. Vid fyra är man hjärndöd.

LÄS OCKSÅ: Anna Holmlund fyller 30 – på väg tillbaka efter hemska olyckan

Efter en tid i koma i Italien kunde hon i våras flytta hem till Sundsvall, där hon numera ägnar sig åt rehabiliteringsträning. I en intervju med Dagens Nyheter berättar Anna Holmlund nu om sitt senaste mål:

– På julafton ska jag kunna gå, säger hon till tidningen.

"Därför jag tränar som jag gör"

Och det är ingen tvekan om vad som är hennes slutgiltiga mål. Holmlund vill komma tillbaka till skidsporten.

– Det är därför jag tränar som jag gör, för att kunna åka skidor, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Holmlunds första ord efter svåra olyckan

Skadorna har gjort att Holmlund behöver hjälp och assistans med det mesta i vardagslivet, och hon tas om hand av hennes föräldrar och pojkvännen Victor Öhrling Norberg, även han en skicross-profil.

"Vet inte hur vi ska kunna tacka alla"

Annas fyllde nyligen 30 och hennes historia har berört många. Mamman Margaretha Holmlund vill skicka en hälsning till alla som engagerat sig.

– Vi vet inte hur vi ska kunna tacka alla som hört av sig eller skickat hälsningar. Det har varit otroligt både kring födelsedagen och överlag, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.