Påvelunds Line Christophersen. Arkivbild.
Påvelunds Line Christophersen. Arkivbild. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Påvelund klart för SM-semifinal efter vändning och golden set

Påvelund vände kvartsfinalen i Badmintonligan på hemmaplan och är klart för SM-semifinal.

ANNONS
|

Den första SM-kvartsfinalen i Badmintonligan mellan Påvelund och Malmöklubben BMK Aura vann skåningarna på hemmaplan med 4-2. Under tisdagen väntade retur i Frölunda och Påvelund behövde seger för att ta matchen till ett avgörande golden set om semifinalplatsen.

Danska mästarinnan Line Christophersen gav Påvelund en smakstart när hon vann den första damsingeln klart. Den blev även seger i herrdubbeln och Påvelund gick ifrån till 2-0.

Därefter vann Påvelund en herrsingel och Aura vann med sina högt internationellt rankade Johanna Magnusson och Emma Karlsson damdubbeln över Line Christophersen och Mai Surrow. Ställningen var då 3-1 till Påvelund som behövde en seger till för att ta kvartsfinalen till golden set. Och Påvelund gjorde vad de skulle och vann matchen med 4-2 vilket betydde avgörande ett avgörande set mellan Påvelunds Gabriel Ulldahl och Auras Jacob Nilsson.

ANNONS

Det setet vann Ulldahl med 11-7 och Påvelund är klart för SM-semifinal.

– Det satt långt inne men det är skönt. Vi hade några säkra matcher och de några. Sen när det avgörs är det lite som straffläggning i fotboll, det är lite chansartat, säger Påvelundstränaren Magnus Sahlberg.

Sahlberg lyfter fram Ulldahls avgörande seger i golden set.

– Han höjer sig ofta en nivå när det blir avgörande. Han är stark där.

Vilket lag som väntar i semifinal blir klart under onsdagen då segraren i mellanrundan Fyrisfjädern väljer motståndare.

– Det är egentligen fyra jämnstarka lag men jag hoppas väl lite på Halmstad, så vi kan få lite revansch från finalen förra året, säger Sahlberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS