Ovetjkin sänkte Rangers

|

Ovetjkin är känd för att fira sina mål ordentligt, ett firande som självklart bara uppskattas i Washingtons hemmaarena.

Särskilt illa omtyckt är Ovetjkin i New York. Åtta minuter in i varje period har publiken i Madison Square Garden vrålat ut sitt hat mot Washingtons nummer åtta. Den tredje perioden i kvartsfinal nummer två var inget undantag.

26-åringen svarade några minuter senare genom att skjuta 3–2 och demonstrativt åka mot sargen med handen kupad över örat.

–Publiken betalar sina pengar och tycker om att vråla. De är fans och vill stötta sitt lag, sade Ovetjkin som vare sig var upprörd eller störd över hemmafansens beteende.

Målet kom i numerärt överläge sedan Nicklas Bäckström vunnit en tekning. Rangers målvakt Henrik Lundqvist var skymd och kunde inte göra annat än att konstatera att pucken gått i mål.

–Först såg jag den, sedan var den borta, sedan såg jag den igen. Tyvärr fastnade någon och han fick fritt fram och det är fel spelare att ge ett sådant läge, sade Lundqvist om segermålet.

Lundqvist, nominerad till Hart trophy, priset som delas ut till grundseriens mest värdefulla spelare, gjorde ett sällsynt misstag i slutet av den första perioden när han tappade pucken bakom egen kasse. Jason Chimera petade in 2–0 i röran och Lundqvist kastade iväg klubban i vredesmod.

Bara sekunder tidigare hade Rangersforwarden Chris Kreider missat ett friläge och chansen att utjämna till 1–1.

Los Angeles imponerar i kvartsfinalserien mot St Louis. Natten till tisdag vann Los Angeles borta med 5–2 och har 2–0 i matcher inför dubbelmötet på hemmaplan.