Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
David Engström avgjorde tillställningen mot Öster på Gamla Ullevi. Bild: NICKLAS ELMRIN
David Engström avgjorde tillställningen mot Öster på Gamla Ullevi. Bild: NICKLAS ELMRIN

Ovana målskyttar blev Öis matchhjältar

Ett mål tillsammans så här långt under säsongen.
En siffra som nu är tre när både Simon Nilsson och David Engström nätade i segern mot Öster.
– Det tillhör inte vanligheterna att jag gör mål, så det var skoj, säger Simon Nilsson.

Inbytt och comeback efter att ha haft problem med vaden – då blev Simon Nilsson matchhjälte när han tryckte dit 1–0 med nio minuter kvar av ordinarie tid.

– Det är skoj att vara tillbaka från uppehållet, att inleda med seger och sätta dit en boll – det tillhör inte vanligheterna, så det var skoj. Det var väldigt varmt där ute och Öster är ett bra lag. Det är kul och kunna bidra med ett mål, säger Simon Nilsson och fortsätter:

– Jag sköt genom försvararen så målvakten hade nog problem att se bollen och den gick in. Vi fick en bra start på andra delen av säsongen.

För Nilssons del innebar målet det första för den här säsongen och skadan som tidigare har hållit honom borta var inget som hämmade mittfältaren.

Öis andra mål för matchen, fyra minuter efter 1–0-målet, gjordes av mittbacken David Engström, som med sitt nickmål kunde kvittera in sitt andra mål för säsongen.

– Alltid roligt att få göra mål, extra skönt med ett mål som dödar matchen, så det var skönt att ha med oss 2–0 in för sluttampen, säger David Engström som ser nöjd ut efter att ha täppt till bakåt ytterligare en match.

– Det känns fortsatt bra tycker jag, vi litar på varandra där bak och alla hjälper till och bidrar så att vi lyckas bibehålla den här sviten. Vi ger varandra en trygghet, litar på varandra och har varandras rygg liksom. Det är klart att ett stabilt spel över tid skapar en trygghet.

Målen satt långt inne och trots att ni varit täta bakåt så har ni gjort få framåt, oroar det er?

– Det är klart att vi vill göra mål varje match, men det känns som att vi är så pass stabila som helhet och vi vet att vi kommer vaska fram målchanser som förhoppningsvis kommer räcka till att vinna matcherna. Vi får fortsätta bygga på det här och utveckla vårt eget spel. Vi har goda chanser att göra en fortsatt bra höst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.