Oväntad bandynation för landslaget

Bandy-VM fortsätter nu med kvartsfinal mot Tyskland. Tyskland?

ANNONS
|

Vad vore ett bandy-VM utan en sådan där match som man helst hade varit utan?

Tyskland, som så sent som VM 2014 i Irkutsk mötte Somalia i B-VM, tog sig mirakulöst till A-gruppen i fjol, och överraskade faktiskt med att sno åt sig en poäng mot Vitryssland.

Men laget, som består tyskar med ryskt påbrå, före detta ishockeyspelare och en – enligt ryktet – 59-årig spelare, ska nu för första gången möta ett lag i världstoppen.

- Häftigt att möta Tyskland, det är ju ändå ett nytt lag att möta. Men man kan ju inte träna på något en sån match, det blir mest att spela av den, säger Olsson.

ANNONS

- Misstaget vi gjorde i fjol var att vi tog för lätt på den, så vi gick ner oss i tempo och hade sedan en ledig dag innan semifinalen. Nu kommer v i ha en hård träning på fredag, så vi inte går ner oss så igen.

Daniel Andersson är en av de spelare som omfamnat matchen, och tycker den är ett nödvändigt ont.

- Jag är stolt att spela i Sverige oavsett vilket land man möter, och det är kul att få prova en ny motståndare. Jag har sett att de dragit på sig en hel del utvisningsminuter, så det kanske spelar fult? Men det är kul att visa upp för dem hur bandy på den absolut högsta nivån känns, det är bra att de mindre nationerna får prova på det här, säger han.

Avslag 16.00.

ANNONS

ANNONS