Ottawa klart för Stanley Cup-slutspelet

Ottawa har säkrat en slutspelsplats i NHL efter segern över Boston, 2–1. Detta trots att lagkaptenen Erik Karlsson saknades.

|

Stjärnbacken Karlsson är fotskadad, men enligt tränaren Guy Boucher är det inte allvarligt. Möjligen kan han vara tillbaka i nästa vecka när Stanley Cup inleds.

Claesson är nöjd med att man lyckades ordna slutspelsplatsen redan före de två sista matcherna i helgen. Ottawa vann efter straffläggning.

- Riktigt skönt att vi grejade slutspelsplatsen ikväll. Vi har en bra känsla inom laget och ser fram emot play off, säger Claesson.

Tre slåss om en plats

Nu är det bara en plats kvar att fylla till slutspelet, från Eastern Conference. Tre lag slåss om den sista platsen – New York Islander, Tampa Bay och Toronto – och de ligger alla på samma poäng.

Både New York Islanders och Tampa Bay lyckades hålla slutspelsdrömmen vid liv efter segrar. Islanders besegrade Carolina med 3–0 och Tampa Bay bortabesegrade just Toronto med 4–1.

Victor Hedman gjorde en storartad insats för Tampa Bay och svarade för tre assist.

- Det här är otroligt roliga matcher att spela och det blir lättare när hela laget spelar så bra som ikväll. Nu måste vi bara göra om det ett par gånger till, säger han till Aftonbladet.

Svenska fyrapoängare

Edmonton vände 1–2 till 4–2 mot San Jose sedan Milan Lucic gjort tre mål i sista perioden, assisterad av Oscar Klefbom vid alla målen. Klefbom fick en assistpoäng även för Connor McDavids mål i andra perioden.

Även Viktor Arvidsson svarade för fyra poäng. Han gjorde själv två mål och passade fram till två mål när Nashville besegrade Dallas med 7–3. Daniel och Henrik Sedin svarade för totalt fem poäng (Daniel Sedin 3), men Vancouver förlorade ändå mot Arizona med 3–4.

Fakta: Slutspelsklara NHL-lag

Slutspelet i NHL, Stanley Cup, startar den 12 april.

Här är de slutspelsklara lagen. Det återstår endast ett lag, i Eastern Conference: