Otacksam situation för nye backen i Frölunda

Max Lindroth, 22, kallades in till Frölunda från samarbetsklubben Hanhals när Jonathan Sigalet lämnade klubben av personliga skäl och Viktor Ekboms status var osäker. Men under hans första träning med klubben var försvarsduon tillbaka.
– Det är mer för framtiden, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

I helgen blev det klart att Frölunda agerade och plockade in Max Lindroth från samarbetsklubben Hanhals när luckorna dök upp i backuppsättningen.

Ett speciellt läge för Lindroth som växt upp som supporter till klubben.

– Jag har varit på Frölundas matcher med familjen så länge jag kan komma ihåg. Det är det som gör det extra speciellt. Man är ett Frölunda-fan och har Frölunda i hjärtat, sa han till GP i helgen.

LÄS MER: Här kliver han av träningen – haltar av

Under måndagen gjorde han sin första träning med Frölunda. En träning där både Viktor Ekbom och Jonathan Sigalet var tillbaka.

ANNONS

– Han ska in och få känna sig för, vi tittar på honom och han får lära sig lite saker. Men det här är för framtiden, sen får vi diskutera vad vi gör. För om vi blir för många backar så är det inte bra, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER: Vann SM-guld med Frölunda – då började hans helvete

"Roligt att få visa upp mig"

Lindroth valde inför säsongen att byta allsvenska Troja-Ljungby för spel i division 1 och Hanhals.

Försvararen var rejält glad efter första träningen med klubben i sitt hjärta.

– Det var jättekul! Det var roligt att få visa upp mig och det är klart att man känner en skillnad. Men det är en jättesporre att få chansen här och visa upp sig och jag ska ta chansen när jag får den, säger han och fortsätter:

LÄS MER: Lämnade Frölunda av personliga skäl – tillbaka tre dagar senare

– Det hade varit väldigt roligt att få chansen och det är ett mål man strävar efter. Vi får se vad det här leder till. Jag ska ta de här dagarna och se vad som händer. Jag ser det som en stor bonus bara att man blir uppmärksammad på det här sättet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS