Otäcka bilderna på proffsboxaren: ”Åkte raka vägen till sjukhuset”

Den tyska proffsboxaren, Cheyenne Hanson, vann mötet med Alina Zaitseva. Men segern skulle kännas för 23-åringen som fick se halva ansiktet svullna upp.
– Det är ingen allvarlig skada, säger hon till VG.

ANNONS
|

Att det kan göra ont att boxas är ingen direkt hemlighet.

Annars är det bara att fråga Cheyenne Hanson.

För den tyska proffsboxaren la upp en bild på sitt ansikte efter mötet med Alina Zaitseva från Ukraina. Där halva ansiktet svullnat upp rejält och bilderna har fått stor spridning över världen.

LÄS MER:Häckens Beata Kollmats börjar se ljuset efter mörka tiden

Skadan kom efter att de två boxarna skallat ihop.

– Skadan skedde eftersom min motståndare gav mig flera skallningar. Jag kommer inte ens ihåg i vilken rond jag fick den första. Såklart var jag orolig när jag först såg mig själv i spegeln efter fajten. Vi åkte raka vägen till sjukhuset och läkarna berättade att inget var brutet, att det inte var någon allvarlig skada och att allt kommer bli bra, säger Hanson till VG.

ANNONS

LÄS MER:Joacim Nordh om sina fem år i Öis och känslosamma avskedet

Trots att hon föll till marken efter skallningen och fick ena ögat rejält uppsvullet så skulle hon ändå vinna matchen. Detta då domarna valde att bryta matchen och Cheyenne Hanson som då ledde på poäng tilldömdes segern.

– En av de viktiga sakerna med att vara en bra boxare är, att oavsett vad som händer så måste du fortsätta. Om du skadar dig eller något liknande, så ge inte upp och fortsätt fajtas, säger hon.

LÄS MER:Historien bakom Mats Palmgrens idiotförklarade guldmål

Nästa inbokade match för tyskan är 24 april men den kan komma att få flyttas om läkarna sätter stopp för henne.

– Jag vill fajtas den 24:e april, men jag måste självklart lyssna på vad läkarna säger.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS