Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Otäcka bilderna – Britta Johansson Norgrens fötter förfrös

Hon ses som en av världens bästa långloppsåkare. Men nu kan inte Britta Johansson Norgren tävla överhuvudtaget – på tre till sex veckor.
Ta en en titt på de otäcka bilderna – och ni förstår varför.

Det var i samband med långloppspremiären La Diagonela i Visma Ski Classics som Britta Johansson Norgren förfrös fötterna ordentligt.

Inte så konstigt, kanske – för det var minus 27 grader på vissa delar av loppets sträcka. Stora blåsor slog upp – och nu är skidåkarens fötter kraftigt bandagerade. Trots problemen med fötterna slutade Norgren åtta i loppet, men fortsättningen av långloppscupen är hotad.

”De läkare jag varit i kontakt med och har stor erfarenhet av köldskador säger att det tar 3-6 veckor innan det läkt”, skriver Britta Johansson Norgren på sitt Instagramkonto.

Det innebär därmed att det finns en risk att Vasaloppet, som körs första söndagen i mars, är i riskzonen. Helgens långlopp i Toblach är redan otänkbart – för Norgren får inte ens ned fötterna i skor eller ännu mindre i ett par Fischer-pjäxor.

”Viktigast är att inte utsätta sig för kyla under de första veckorna. Jag hoppas på att kunna hitta en lösning på att kunna träna på ett säkert sätt så fort jag får i fötterna i ett par skor. Men kan inte säga mer i dagsläget när jag räknar med att vara tillbaka på startlinjen. Men det är så snart jag känner att det är möjligt utan att riskera hälsan alltför mycket”, skriver Britta Johansson Norgren.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.