Otäck smäll i Pixbos möte med Växjö – fick uppsöka sjukhus

Dramatiska scener utspelade sig i SSL när Växjö Vipers Christopher Holmér fick en klubba i ansiktet av Pixbos Linus Henriksson och tvingades uppsöka sjukhus. – Jag kände direkt att jag fick en klubba i huvudet, säger Holmér.

ANNONS
|

Växjö Vipers tog hem segern mot Pixbo på hemmaplan men matchens mest omtalade händelse blev inte känd förrän efteråt. Ett slag med klubban från Pixbos Linus Henriksson utanför spelet fångades på film av en åskådare och klippet började sedan spridas i sociala medier.

– Jag såg inte det på matchen. Det var nog ingen som såg det, ingen som reagerade. Jag såg det inte förrän någon visade mig videon på bussen. Det ser jättekonstigt ut. Han är inte en sån gubbe. Han är inte en sån som blir arg, säger Pixbos assisterande tränare Dennis Årén.

Den som fick motta slaget var Växjö-spelarenChristopher Holmér som tvingades uppsöka sjukhus efter matchen.

ANNONS

– Jag har ett jack i läppen och är svullen. Jag kände direkt att jag fick en klubba i huvudet och jag kollade direkt att jag inte hade tappat några tänder, säger han till GP.

Hann du uppfatta vad som hände?

–Jag kom från halvplan och han kom från vår målvakt. Jag ställde mig lite i vägen. Sen fick jag en klubba i ansiktet. Som filmen visar.

Men det var ingen som reagerade på planen?

– Nej, alltså. Det gjorde så in i helvete ont så jag ville bara försvinna ut i omklädningsrummet så jag vet inte. Men det var inte så många som såg det, eftersom bollen inte var där. Så det var tur att någon filmade.

Kommer du att polisanmäla händelsen?

–Jag kom hem för 45 minuter sen. Jag har inte tänkt så mycket på det. Så jag vet inte.

Henriksson själv ber om ursäkt för det som hände men menar det inte var ett medvetet slag.

– Vi förlorar bollen i offensivt hörn och jag läggen benen på ryggen 110 procent för att jaga hemåt. Han tar ett steg bakåt och tacklar mig och jag tappar ena fattningen på klubban för att ta emot mig i marken och då åker den upp i ansiktet på honom. Det är en ren och skär olyckshändelse. Jag får be om ursäkt och hoppas att det gick bra med honom, säger han till Sportbladet.

ANNONS

Matchen slutade 5-2 till Växjö Vipers.

ANNONS