Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Otäck skada när Frillesås fick med sig en poäng mot Broberg

Frillesås BK hämtade upp 2-4 till 4-4 i hemmamatchen mot Broberg/Söderhamn i Elitserien i bandy.
Men matchens stora snackis var den skada som tvingade Elias Modin att lämna matchen och föras med ambulans till sjukhuset.

Det var i den 34:e minuten som en skridskoskena träffade Frillesås Elias Modin på hälsenan. Modin blev liggande och fick sedan hjälpas ut av två lagkamrater. Snabbt togs också ett beslut om att ringa en ambulans som fick komma och hämta Modin och föra honom till sjukhuset i Varberg.

– Det är bara att hoppas på att det inte är så mycket som är trasigt. Det var en väldigt konstig situation där han och en motspelare nästan bara stod stilla. Det var ingen som riktigt förstod vad som hände, säger Frillesås tränare Jesper Larsson.

För SVT bekräftades det senare att hälsenan var näst intill helt av.

– En skena är väldigt vass och det är väldigt, väldigt olyckligt när det händer. Det sker alltid något sånt här varje år. Det är väldigt tråkigt för både Elias och oss, säger han.

Elias Modin fick ledas av planen och fördes sen till sjukhus med ambulans. FOTO: Skärmdump från Sportbladet Play
Elias Modin fick ledas av planen och fördes sen till sjukhus med ambulans. FOTO: Skärmdump från Sportbladet Play

Fick en kanonstart på matchen

Matchen i övrigt då?

Frillesås fick en kanonstart i dimman på Sjöarmossen då Fredrik Brandin i den 15:e minuten satte 1-0 – och utökade ledningen en minut senare. Men sedan lyckades Broberg/Söderhamn, som har varit en stor positiv överraskning hittills den här säsongen, vända på steken och gå från 2-0 till 2-4 på en kvart.

Frillesås fick sedan in en tidig reducering i den andra halvleken och kunde kvittera med en halvtimme kvar. Matchen avslutades med några rejäla hela-havet-stormar-minuter där båda lagen bytte chanser med varandra och var nära att få in ett avgörande mål. Men när matchen var över fick lagen dela på poängen.

– Med tanke på att vi släppte in fyra mål sista kvarten i första halvlek tycker jag att det är bra att vi lyckades vinna med 2-0 i andra. Alla poäng är viktiga och Broberg är ett väldigt bra lag. Det är klart att vi vill vinna, men det är alltid gött att samla poäng, säger Larsson.

Vad var nyckeln till att ni lyckades ta er tillbaka in i den här matchen?

– Vi har rättat till saker i tidigare matcher också. Vi började att spela klart i alla situationer och var rejäla och allt sånt där. Så då lyckades vi komma tillbaka. Vi var påkopplade och alla drog åt samma håll – samtidigt som vi lyckades att skruva på rätt knappar, säger Larsson.

Nye huvudtränaren: ”Kul att vara tillbaka”

Efter 18 omgångar har Frillesås fem segrar, tre oavgjorda och tio förluster. Helhetsbetyget efter lite mer än halva grundserien spelad?

– Försäsongen var ingen höjdare där vi gick utan vinst. Men i seriespelet har vi stegrat hela tiden, även fast vi har förlorat vissa matcher. Vi försöker att lägga till saker i vårt spel hela tiden. Det är små detaljer som blir bättre och bättre. Just nu har vi väldigt fina förutsättningar för att kunna träna mycket. December har varit en bra månad för oss som spelar utomhus. Fortsätter vi att hålla oss friska så känns det som att mycket är positivt, analyserar Larsson.

Han är från och med den här säsongen ny som huvudtränare i Frillesås. En förening som han är bekant med sedan tidigare. Han har tidigare varit både spelare och ledare i klubben – och ledde då Frillesås från division ett till allsvenskan. Nu spelar föreningen som bekant i Elitserien och Larsson njuter av att vara tillbaka.

– Det har varit kul att vara tillbaka här. Även om försäsongen inte var så bra för mig som tränare heller… Men det är kul att ha huvudansvar. Gruppen gör mycket bra saker. Ibland går det lite upp och ner, men vi försöker att minska perioderna som blir svajiga, säger Larsson som förutom tränarsysslan i Frillesås är förbundskapten för det svenska P19-landslaget.

Frillesås 4-4 Broberg/Söderhamn

Målskyttar:

F: Fredrik Brandin 2, Markus Fremstad, Gustav Friman

B: Martin Söderberg 3, Jonas Nygren

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.