Oskar Svensson långt efter i VM-finalen

Oskar Svensson har imponerat inför VM. Väl där tog han sig till final men där hade han efter en misslyckad chansning inget med medaljstriden att göra. I stället blev det trippelt norskt på pallen.
– Det känns ju helt idiotiskt i efterhand, säger Svensson till TT.

ANNONS
|

Som ende svensk tog sig Oskar Svensson vidare till semifinal i VM-sprinten och där knep han en finalplats på tid.

Till finalen tog Svensson en chansning och valde att köra utan fäste. En chansning som inte gick hem och Svensson tappade mycket i uppförsbackarna och mot ett tufft motstånd hade han inget med medaljstriden att göra.

– Jag kände mig väldigt säker på det på start, sen funkade det inte alls som vi trodde. I efterhand var det helt fel, säger han till TT.

Svensson gick i mål sist i finalen, 22 sekunder från segern.

– Jag tror att formen är exakt där den ska vara, vi gör bort oss taktiskt till finalen. Just nu har jag bara gått och grämt mig, det känns ju helt idiotiskt i efterhand. Samtidigt var det ju en chansning för att vi trodde att det kanske var bästa chansen att utmana på riktigt

ANNONS

Guldet gick till favoriten Johannes Kläbo och bakom sig hade han landsmännen Erik Valnes och Håvard Solås Taugböl.

Kläbo blev genom sitt guld historisk som den förste att försvara en VM-seger i sprint.

Det blev trippelt norsk på pallen i herrarnas sprint.
Det blev trippelt norsk på pallen i herrarnas sprint. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Svensk trio ut i kvartsfinal

Den svenska trion Marcus Grate, Anton Persson och Johan Häggström slogs ut i kvartsfinalerna.

– Jag är missnöjd med mina beslut. Jag skulle ha gått i Klæbos rygg. Det är trist. Jag känner mig otroligt stark i dag. Det är en liten besvikelse, men jag gjorde mitt bästa, säger Grate till SVT.

Och tillägger:

– Nu har jag gjort min VM-debut och det är inte så farligt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS