Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Lindblom har drabbats av Ewings sarkom, som är en typ av skelettcancer.  Bild: JOEL MARKLUND
Oskar Lindblom har drabbats av Ewings sarkom, som är en typ av skelettcancer. Bild: JOEL MARKLUND

Oskar Lindblom drabbad av cancer

Svenske NHL-spelaren Oskar Lindblom, 23, har drabbats av Ewings sarkom, en typ av skelettcancer. Det meddelar hans klubb Philadelphia på sociala medier.
"Han väntas inte spela mer den här säsongen", skriver ishockeyklubben.

Beskedet kom sent på fredagskvällen svensk tid. Många har redan visat sitt stöd och Philadelphia skriver att Lindblom kommer att genomgå vidare tester i nästa vecka och sedan påbörja en omedelbar behandling.

Ewings sarkom är en tumör som kan finnas både i och utanför skelettet. Den drabbar oftast barn och unga, enligt Cancerfonden.

”Philadelphia Flyers kommer göra allt för att stötta Oskar och se till att han får bästa möjliga vård. Av respekt för Oskar och hans familj kommer vi inte att kommentera mer än så för tillfället. Vi ber er att respektera Oskars privatliv så att han kan lägga all kraft på behandlingen och bli fullt återställd", skriver Flyers.

"Där ska vi alla hjälpas åt"

Oskar Lindblom har inlett säsongen starkt med 18 poäng på 30 matcher, men den Brynäs-fostrade forwarden saknades i förra matchen mot Colorado.

Han har spelat i NHL sedan säsongen 2017-18. Han har gjort totalt 57 poäng på 134 matcher. I fjol var han med och spelade VM för Tre Kronor.

– Oskar har haft en fantastisk utveckling i höst. Vi kommer att sakna honom väldigt mycket. Det är absolut ett stort avbräck för oss, men som jag sa tidigare så är några simpla hockeymatcher inte det viktigaste just nu. Nu handlar det om andra saker och där ska vi alla hjälpas åt för Oskars bästa, säger förre storbacken Kjell Samuelsson, som nu är ansvarig för spelarutvecklingen inom Philadelphia Flyers, till Expressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.