Oskarshamns Oscar Sundh, här i HV-tröja. Arkivbild.
Oskarshamns Oscar Sundh, här i HV-tröja. Arkivbild. Bild: Mikael Fritzon/TT

Oscar Sundh avslutar hockeykarriären

Han fick en hjärnskakning förra året och har varit borta sedan dess. Nu har Oscarshamns forward Oscar Sundh bestämt sig för att sluta spela ishockey.

ANNONS
|

35-åringen meddelade beskedet i ett inlägg på sin facebooksida.

"Nästan ett år har gått sedan jag fick min hjärnskakning och eftersom jag fortfarande inte kan klara av en normal vardag så har jag bestämt mig för att avsluta min hockeykarriär", skriver han på Facebook.

Det var i november i fjol som Sundh slog huvudet i isen i samband med tackling under en match mot Örebro. Han blev medvetslös och fördes till sjukhus med hjärnskakning.

”Kommer nog alltid sakna det”

Han har inte spelat några matcher sedan dess – och nu är alltså karriären över.

Oscar Sundh startade sin hockeykarriär i Knivsta IK. Sedan har han spelat SHL-hockey i bland annat Timrå, HV71, Linköping och Luleå. Totalt gjorde forwarden över 700 matcher i den högsta serien och på dessa blev det 110 mål och 133 assist. Han spelade även 10 landskamper och var en sejour i Kanada.

ANNONS

Men nu lägger han klubba och skridskor på hyllan.

”Jag saknar det väldigt mycket och kommer nog alltid sakna det. Det har skänkt mig så otroligt mycket glädje, både på och utanför isen. Och så många minnen som jag aldrig kommer att glömma”, skriver Sundh i facebookinlägget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS