Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Oscar Klefbom funderar på att sluta efter problemen

Det är över ett år sedan Oscar Klefbom, 27, senast stod på isen. En efterhängsam axelskada har fått NHL-backen att fundera på att sluta.
– Det är en fråga om hur mitt liv kommer att se ut om 20 år, säger han.

Axelproblemen började för drygt tio år sedan för Oscar Klefbom. Men trots det har han tagit sig till den högsta nivån inom hockeyn och fått en fin karriär i NHL. Men nu är det ett år sedan han senast spelade för sitt Edmonton.

Detta på grund av just axelproblemen.

LÄS MER: Oscar Wendt om beslutet att återvända till IFK Göteborg

Nyligen fick han opereras igen och hoppas nu att den operationen ska ta honom tillbaka till isen igen.

LÄS MER: Marek Hamsik kan lämna Blåvitt gratis – innan kontraktet går ut

Annars finns det stor risk att det är färdigspelat för honom.

– Det är det som är grejen, det är svårt att säga. Han säger att jag kanske kommer kunna spela igen men att det alltid kommer finnas en risk. Vi får se var jag är när rehaben är över och det är dags att ta ett beslut. Vi kommer att följa upp – många, många gånger, säger Klefbom och fortsätter:

– Du kan spela med mycket smärta på isen och vill du verkligen hjälpa killarna kan du spela dig igenom mycket. Men när du kommer hem till lägenheten och inte kan sova eller sätta på kläderna, då blir det riktigt tufft psykiskt.

LÄS MER: Hosam Aiesh om samtalet som förändrade allt

Skadan och den långa frånvaron från isen har varit tuff för 27-åringen. Men frånvaron har även fått han att inse att det finns mer än bara hockey i livet.

– När man börjar tänka på det är livet större än bara hockey. Men jag är här för att jag älskar hockey och att spela i världens bästa liga var en barndomsdröm. Jag vill stanna här så länge det går. Jag vill fortfarande spela hockey och ha ett liv efteråt. När det kommer till livskvalitet är det prio ett, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.