Osannolika bedriften - snabbare än en häst

Har du någonsin undrat vem som springer snabbast - en människa eller en häst? Den brittiska tidningen The Sun bestämde sig för att ta reda på svaret - och människan vann. – Jag kommer att minnas det här upplevelsen under många år framöver, säger sprintern Dwain Chambers.

ANNONS
|

Vem är snabbast - människan eller hästen? Det var frågan som den brittiska tidningen The Sun bestämde sig för att besvara genom ett experiment.

Till sin hjälp hade de den olympiske sprintern Dwain Chambers, tävlingshästenHeat Storm och en hundrametersbana.

Vann knappt över djuret

Dwain Chambers var en av Usain Bolts motståndare när den jamaicanska superstjärnan satte sitt världsrekord på 100 meter 2009, och Chambers lyckades mirakulöst vinna över djuret.

– Jag var faktiskt ganska nervös. Som idrotssman vill man vinna och jag sprang så fort jag kunde så långt jag kunde, sägerDwain Chambers till The Sun.

"Hörde hästens hovar"

Heat Storm var långsam i starten, men fick upp farten rejält i mitten av loppet - menChambers höll undan och vann på 10:36.

ANNONS

– I slutet av loppet kunde jag höra hästens hovar och jag kände hur den kom närmare, så det var en lättnad att nå mållinjen som vinnare, säger han.

"Ett privilegium"

– Det var ett privilegium att få göra detta, och jag kommer att minnas det här upplevelsen under många år framöver.

Chambers har tävlat i två OS. Han kom fyra i 100 meters-finalen i Sidney 2000 och nådde semifinal i London-OS 2012.

Hästen brukar räknas som världens femte snabbaste djur efter Geparden,Gaffelantilopen,Gasellantilopen ochImpalan.

ANNONS