Osakas rekord – bäst betalda kvinnliga idrottaren någonsin

Naomi Osaka, 22, är rankad 20 i världen i tennis. Men hon krossar sina konkurrenter när det gäller lönekuvertet. Hon är nu den bäst betalda kvinnliga idrottaren någonsin under ett och samma år, enligt Forbes.

ANNONS
|

Hon besegrade Serena Williams i US Open-finalen redan 2018 och blev då utbuad av publiken som hellre hade sett att Williams tog hem titeln. Den segern var bara starten på Naomi Osakas karriär.

Därefter har hon vunnit Australian Open och en rad andra tävlingar.

Just nu är hon dock "bara" rankad som den 20:e bästa kvinnliga tennisspelaren i världen.

LÄS MER: Marina Yudanov sa upp sig från Volvo för att jaga tennisdrömmen

När det kommer till inkomst så krossar hon dock alla andra.

Naomi Osaka är inte bara den bäst betalda kvinnliga tennisspelaren.

Hon är dessutom den kvinnliga idrottare som dragit in mest pengar någonsin under ett och samma år. Den nya rekordsumman ligger på 350 miljoner enligt Forbes.

ANNONS

LÄS MER: Fyra nya klubbrekord i Frölunda i år: "Vill inte ha proppmätta spelare"

Den summan innefattar både prispengar och hennes sponsoravtal.

En förklaring till rekordsumman?

Enligt David Carter, professor i idrottsekonomi på UCS Marshall School of Business kan summan förklaras med att Osaka har både japanskt och amerikanskt medborgarskap och föddes dessutom i Japan.

– Hon är ungdomlig och mångkulturell, vilket talar till en yngre, global målgrupp, och det gör att den här internationella sportikonen växt fram, säger David Carter till Forbes.

LÄS MER: Frölunda HC drar i handbromsen – fryser spelarbudgeten

Det tidigare rekordet hade tennisspelaren, Maria Sjarapova med 290 miljoner. Förra året var det Serena Williams som toppade listan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS