Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Naomi Osaka. Arkivbild.
Naomi Osaka. Arkivbild. Bild: Seth Wenig/AP/TT

Osaka: "Jag chockas av vad som pågår"

Förra världsettan Naomi Osaka sällar sig till den skara tennisspelare på toppnivå som har uttryckt oro för den kinesiska stjärnan Peng Shuai.
"Jag chockas av vad som pågår", skriver hon på Twitter.

Peng Shuai anklagade nyligen en toppolitiker i Kina för sexuella övergrepp och har sedan dess inte synts till.

"Censur är aldrig någonsin okej, jag hoppas att Peng Shuai och hennes familj är i säkerhet och mår bra. Jag chockas av vad som pågår", skriver Osaka på Twitter.

Trycket ökar på kinesiska myndigheter att komma med svar på vad som har hänt Peng Shuai. Häromdagen krävde tennisorganisationen WTA att kinesiska myndigheter utreder händelsen "grundligt, rättvist, transparent och utan censur".

"Vår högsta och orubbliga prioritet är våra spelares säkerhet och hälsa. Vi säger ifrån så att rättvisa kan skipas", sade WTA:s ordförande, Steve Simon, i ett uttalande.

Peng Shuai, tidigare världsetta i dubbel och en av Kinas mest kända idrottare, skrev i sociala medier att hon blivit utsatt för sexuella övergrepp av mannen, en högt uppsatt politiker, som hon tidigare haft en relation med.

I inlägget, som raderades efter bara en halvtimme, skriver Peng att det inte finns några bevis som backar upp anklagelsen. Trots att inlägget togs bort kort efter publiceringen har skärmdumpar delats på olika meddelandeplattformar.

35-åriga Peng har sedan dess inte hörts av. Under hashtagen #WhereIsPengShuai har flera tennisstjärnor delat med sig av sin oro för kinesiskan.