OS-svenskar i flygkaos – planet fick vända

Det råder snökaos i Stockholm. Vilket har lett till att ett plan, med flera svenska OS-hjältar ombord, har tvingats vända vid Arlanda och vända tillbaka till Oslo igen.
– Det planet har inte kunnat landa, säger SAS presschef Freja Annamatz till Sportbladet.

ANNONS
|

De olympiska spelen nådde under söndagen sitt slut, sett till medaljer blev det en lyckad tid i Kina. Faktum är att det blev Sveriges mest framgångsrika OS någonsin.

Under måndagen var tanken att flera svenska OS-hjältar skulle få landa i Stockholm och få komma hem några veckor i Kina – men så blev inte fallet.

Snökaoset i huvudstaden gjorde att planet från Norge och Oslo inte kunde landa på Arlanda. I stället fick man välja att vända om och åka tillbaka till grannlandet i väst.

– Det planet har inte kunnat landa här och åker tillbaka till utgångspunkten i Norge, bekräftar Freja Annamatz, presschef på SAS till Sportbladet.

ANNONS

Tidningen skriver att Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jonna Sundling, Charlotte Kalla, Emma Ribom, Jens Burman, William Poromaa, Calle Halfvarsson, var några av de som befann sig på planet som nu ska ha landat i den norska huvudstaden.

Vidare skriver Sportbladet att planet planerades göra ett nytt försök på att åka mot Stockholm vid 21.30. Trots förseningen ska det vara god stämning bland idrottarna.

– Väldigt god. Jag har ett leende längdlandslag här framför mig, säger SOK:s presschef Lars Markusson till Sportbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS