OS-mästaren skulle debutera för säsongen – fick åka akut till sjukhus

Löparstjärnan Marcell Jacobs skulle gjort sitt första utomhuslopp sedan hans OS-succé i Tokyo, men det slutade inte som planerat. Han fick i stället söka upp akutvård, efter svåra tarmproblem. ”Den olympiska mästaren opereras”, berättade det italienska friidrottsförbundet.

ANNONS
|

Förra sommaren tog Marcell Jacobs dubbla OS-guld i Tokyo och i helgen skulle han få springa det första loppet utomhus sedan gulden i augusti 2021.

Det var den planen han hade när han anlände till Jomo Kenyatta-flygplatsen i Kenya i torsdags. Så blev det inte. Stjärnan fick nämligen föras akut till ett sjukhus nära träningsanläggningen och vårdas för allvarliga tarmbesvär, det rapporterar Nation enligt SVT.

Tackade för hjälpen

”Vi vill passa på att tacka personalen och läkarna, Gianfranco Morino och Washington Njogu, som är mycket uppmärksamma, hjärtliga och professionella med Marcell och oss alla. Vi vill också rikta ett tack till personalen på den italienska ambassaden, i synnerhet säkerhetstjänstemannen”, skrev det italienska friidrottsförbundet i fredags.

ANNONS

Efter noga övervägande och samråd med andra inblandade bestämde sig Jacobs för att han inte skulle kunna tävla i helgens 100-meterslopp.

”Den olympiska mästaren opereras just nu i Kenya på grund av problem med tarmen”, berättade det italienska friidrottsförbundet i uttalandet.

"Marcell kommer fortsätta vara under observation på Pronto Soccorso på Ruaraka Uhai Neema Hospital", fortsatte meddelandet.

Detta gjorde att Marcell Jacobs inte kunde tävla om pallplatsen i loppet och vinnaren i loppet blev Ferdinand Omanyala, som sprang på 9,85.

Bragderna i Tokyo förra året är bara några av meriterna han har med sig. Senast i år tog han hem 60 meter under inomhus-VM I Belgrad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS