Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

OS-mästaren misstänkt för dopning

Ryska höjdhoppare Anna Tjitjerova är en av 14 ryska idrottare som misstänks för att ha använt dopning under OS i Peking 2008. Det uppger ryska nyhetsbyrån TASS.

14 ryska idrottare misstänks för att ha dopat sig under OS i Peking. En av de misstänkta är, enligt ryska nyhetsbyrån TASS, Anna Tjitjerova som tog OS-guld i höjdhopp 2012.
– Man blir väldigt besviken och ledsen. För mig personligen är det lite av en bomb, jag uppfattade henne som en bra person som jag ville tro väl om. Jag trodde inte att hon var en som dopade sig men jag hade fel där, säger Kajsa Bergqvist till SVT.

Stjärnan, som tog brons i OS i Peking 2008, ska ha fått beskedet för tre dagar sedan bekräftar hennes coach Yevgeny Zagorulko på tisdagen.

- För tre dagar sedan fick Anna besked om att hennes dopningsprov från OS i Peking testats positivt, säger han enligt TASS.

- Ärendet är ännu under behandling och har inte slutgiltigt bekräftats.

Nyhetsbryån skriver också att ryska olympiska kommittén tidigare berättat att de fått besked från internationella olympiska kommittén om att 14 ryska idrottare som deltog i OS i Peking är misstänkta för dopning.

Totalt ska det handla om 31 idrottare från tolv olika länder som är misstänkta. B-proverna ska analyseras i början av juni och namnen på idrottare har ännu inte offentliggjorts.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.